Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Stellar kart

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Stellar Kart is een vierkoppige pop-punk band uit Phoenix, Arizona. De band bestaat uit zanger Adam Agee, gitarist Cody Pellerin, drummer Jordan Bradford Messer en bassist Brian Calcara. Bandleider Adam Agee en Jordan Messer zijn begonnen als worshipleiders bij hun jeugdgroep. Vervolgens heeft Cody Pellerin zich bij de band gevoegd en het meest recente bandlid is Brian Calcara. De bandnaam Stellar kart is naar boven gekomen omdat de bandleden tijdens jeugdkampen veel plezier hadden met het rijden op skelters. De rockband Audio adrenaline is altijd het grote voorbeeld van Stellar kart geweest. In de beginperiode speelt Stellar kart voornamelijk covers van Audio adrenaline. Toch ontstaat al vrij snel de behoefte bij de bandleden om eigen songs te schrijven en op te nemen. 

Toevallig heeft gitarist Cody Pellerin een vriend die de neef van Justin Unger van de band Across the sky blijkt te zijn. Op die manier is het balletje gaan rollen en hebben wij een demo opgestuurd naar het Across the sky's label Word Records. De band besluit een contract te tekenen bij Word Records en werkt in de studio aan het album 'All gas no brake'. Vanuit het label komt het verzoek een bekende song te coveren. De bandleden van Stellar kart kiezen ervoor een eigen versie op te nemen van Bon Jovi's 'Livin' on a prayer'. De lezers van het studentenblad Ignite your faith verkiezen Stellar kart tot 'Nieuwe artiest van het jaar'. Dat het album goed wordt ontvangen blijkt ook wel uit het feit dat Stellar kart in de lente van 2005 tourt met Kutless en Barlowgirl.

Het album 'We can't stand sitting down' (2006) is geproduceerd door Ian Eskelin, die eerder productiewerk heeft gedaan voor onder andere Krystal Meyers, Everyday Sunday en All star united. Bandleider Adam Agee vertelt over dit album: "Ik denk dat het een meer volwassen album is geworden, zowel muzikaal als tekstueel. Er staan nog steeds een aantal grappige en gekke songs op, maar we gaan ook in op wat serieuzere zaken. Wij willen universele teksten schrijven. Het is onze roeping om muziek te maken die zegt 'Jezus houdt van jou'. Op zo'n manier dat ook niet-christenen ernaar kunnen luisteren zonder het gevoel te hebben bepreekt te worden. Wij verschuilen ons geloof niet als band, maar willen ook niet alleen voor christenen optreden. Wij willen dat onze muziek door iedereen wordt beluisterd en gewaardeerd." Op 9 juni 2007 geeft Stellar kart een concert voor meer dan 30.000 bezoekers tijdens de EO-Jongerendag in het Gelredome stadion in Arnhem.

Voor de opnames van het album 'Expect the impossible' (2008) werkt Stellar kart wederom samen met producer Ian Eskelin. "Muzikaal gezien wilden we ons verbreden." vertelt Ian Eskelin. "Stellar Kart is nooit bang geweest om tegen de stroom in te gaan, dus hebben we besloten een aantal nieuwe elementen aan het album toe te voegen. Dit album zal goed ontvangen worden door de die-hard punk fans van de band en ook pop- en rockliefhebbers zullen het album waarderen." Het album 'Expect the impossible' komt op nr. 66 binnen in de Billboard 200. In 2009 stapt Stellar kart over van Word Records naar INO Records. Het label Word Records brengt nog het verzamelalbum 'Life is good: The best of Stellar kart' uit. De band is enigszins verbolgen over het feit dat zij niet betrokken zijn bij deze release en vindt het nog veel te vroeg om een verzamelalbum uit te brengen. Gitarist Cody Pellerin besluit uit de band te stappen om meer tijd met zijn vrouw te kunnen doorbrengen. Zijn plaatst wordt ingenomen door Jon Howard, voormalig bandlid van de rockband Dizmas.