Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Steven Curtis Chapman

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Steven Curtis Chapman is geboren op 21 november 1962 in Paducah, Kentucky. Begin jaren tachtig verschijnt zijn eerste album 'The first hand', waar hij gelijk twee Dove Awards mee won (Songwriter en Song van het jaar). Op 13 oktober 1984 trouwt Steven met zijn vrouw Mary Beth. Zijn succes blijft maar groeien, want met zijn tweede album 'Real life conversations' weet hij maar liefst vijf Dove awards te winnen. Zijn derde album "More to this life" maakt Steven in een moeilijke periode. De scheiding van zijn ouders brengt veel verdriet en vragen met zich mee. Op dit album staat ook een nummer voor zijn eigen vrouw Mary Beth. Deze song "I will be here" wordt een enorme hit en levert Steven veel airplay op. 

De albums blijven elkaar in rap tempo opvolgen. Zijn vierde album 'For the sake of the call' schrijft hij na het boek 'The cost of discipleship' van Diettrich Bonhoffer te hebben gelezen. Vervolgens brengt hij het album "The Great Adventure" uit, waarmee hij voor het eerst meer dan 500.000 exemplaren weet te verkopen. In 1994 verschijnt Stevens 7de album "Heaven in the real world". Op dit album staat ook een nummer dat hij speciaal schrijft naar aanleiding van zijn werk voor de organisatie Prisoner fellowship. Deze organisatie bezoekt gevangenen die wachten op de uitvoering van de doodstraf.

Stevens eerste optreden in Nederland is tijdens de EO-Jongerendag van 1995. Zijn populariteit in Nederland neemt hierdoor behoorlijk toe. Op zijn album 'Signs of life' laat Steven opeens een heel ander geluid horen. Verschillende stijlen als blues en black gospel zijn erop terug te vinden met een hoofdrol voor zijn gitaar. Als tussendoortje verschijnt in 1997 het verzamelalbum 'The greatest hits'. Hierna blijft het een tijdje rustig rondom de zanger. Hij besluit er een jaartje tussenuit te gaan en samen met zijn vrouw en drie kinderen Emily, Caleb en Will Franklin op zendingsreis naar Zuid-Afrika te gaan.

In 1999 pakt hij de draad weer op en brengt hij zijn album 'Speechless' uit. Op dit album staat een nummer voor zijn dochtertje 'Fingerprints of God'. In 2000 krijgt de familie Chapman uitbereiding door de adoptie van een Chinees meisje Shaohannah. De naam is het chinese woord voor vreugde en Hannah betekent in het Hebreeuws genadegift. Steven en zijn vrouw richten een stichting op, die zich inzet voor adoptieouders. In deze periode krijgt Steven van de artsten te horen dat een bepaalde ziekte zijn stembanden langzaam aantast. Toch verschijnt in 2001 zijn album 'Declaration'. Op dit album zijn duidelijk de belevenissen die hij tijdens zijn reis naar Afrika heeft gehad terug te vinden.

Het blad American songwriter magazine verkiest Steven Curtis Chapman in 2002 tot 'Songwriter van het jaar'. In hetzelfde jaar neemt Steven een nieuwe versie op van het nummer 'Soldier', afkomstig van zijn album 'For the sake of the call'. De song komt terecht op de soundtrack van de speelfilm We were soldiers met Mel Gibson. In 2003 verschijnt zijn 13de album 'All about love'. De liefdesbrieven aan zijn vrouw MaryBeth vormen de aanleiding voor dit album. De produktie van 'All about love' is ook in handen van zijn vrouw. Op haar verzoek komen er ook twee covers op het album: 'I'm gonna be' van The Proclaimers en 'I'll take care of you' van Ronnie Milsap.

Op 21 september 2004 verschijnt het album 'All things new' van Steven Curtis Chapman. De teksten voor dit album  zijn deels geïnspireerd door de preken van zijn dominee en door werken van John Piper en Philip Yancey. De zanger vertelt: "De laatste tijd ben ik gaan beseffen dat God voor eeuwig alle dingen nieuw zal maken. Ik ben eigenlijk pas begonnen met God echt beter te leren kennen, omdat hij steeds meer van Zichzelf openbaart aan mij, elke dag. Hij geeft ons nieuwe seizoenen. Hij geeft ons 24 nieuwe uren per dag. Hij geeft ons een nieuwe zonsopgang. Al deze dingen blijven ons eraan herinneren dat Hij de vernieuwer van alle dingen is." In 2005 verschijnt Steven Curtis Chapman's tweede kerstalbum 'All I really want for Christmas' die alleen verkrijgbaar is in de winkels van Hallmark.

Steven Curtis Chapman bezoekt in 2006 verschillende Aziatische landen. Hij treedt onder andere op voor de Amerikaanse troepen in Zuid-Korea. In oktober 2007 brengt Steven Curtis Chapman het album 'This moment' uit met daarop de hit 'Cinderella'. Dit nummer komt ook terecht op het verzamelalbum WoW hits 2009. In dat jaar tourt hij samen met zonen Caleb en Will Franklin. Op 21 mei 2008 verongelukt de vijf-jarige dochter Maria Sue Chunxi. Op het erf van de familie Chapman wordt Maria Sue aangereden door een Toyota Land Cruiser die wordt bestuurd door één van de zonen van Steven Curtis Chapman. Het ongeval gebeurt precies op de dag dat de oudste zoon Caleb zijn diploma uitgereikt zou krijgen en 's avonds zou de verloving van dochter Emily worden gevierd. Maria Sue was het jongste lid van het gezin, één van de drie dochters die Steven Curtis en zijn vrouw Mary Beth uit China hadden geadopteerd.

De familie Chapman kiest ervoor in het openbaar te spreken over het rouwproces. Zo is de familie te gast bij onder andere Good morning America en Larry King live en geven ze een interview voor People magazine. Op zijn album 'Beauty will rise' uit 2009 blikt de zanger terug op deze moeilijke periode in zijn leven. Ondanks de pijn en het verdriet vinden Steven Curtis Chapman en zijn gezin steun in het geloof en blijven zij vertrouwen op God. In 2009 wordt de naam Shaohannah's hope veranderd in Show hope. Steven Curtis Chapman en zijn vrouw blijven zich actief inzetten voor families die een kind in het buitenland willen adopteren. In dat jaar opent Maria's big house of hope in China haar deuren. Dit weeshuis beschikt ook over een medische post en is geheel bekostigd met financiële steun van de stichting Show hope.