Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Superchick

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Superchick is opgericht door Max Hsu (ex-Church Of Rhythm). Max is de drijvende kracht achter de band en schrijft ook een groot gedeelte van de teksten. De band wordt verder gevormd door zangeres Tricia Brock, gitatiste en zangeres Melissa Brock (zus van Tricia), gitarist Justin Sharboro, drummer Brian en bassist Matt Dally. Superchick heeft de opvatting dat ieder mens een doel heeft, een reden waarvoor hij/zij leeft en dat iedereen bijzonder is op zijn/haar manier. Echter, sommige mensen hebben er moeite mee dit van zichzelf te geloven. Ze vinden zichzelf niet speciaal, omdat ze geen super model, atheleet of filmster zijn. Superchick wil jongeren een positief zelfbeeld (terug) geven. Melissa noemt Jeremia 29:11 las uitgangspunt voor de band. 'For I know the plans, I have for you plans to prosper you and not to harm you. Plans to give you hope and a future.' 

In 1999 geeft Superchick het eerste concert voor 5.000 jongeren in het voorprogramma van Audio Adrenaline. Het jaar daarop brengt Superchick in eigen beheer een album uit met daarop acht nummers. Ze touren door Amerika en treden op tijdens jongerenbijeenkomsten van 'Acquire the fire'. Het levert de band een contract op bij Inpop Records. In 2001 verschijnt het debuut album 'Karaoke Superstars'. Muziek van het album wordt gebruikt in het programma 'The Real World' van MTV en in de speelfilm 'The glass house'. De single 'One girl revolution' wordt zelfs gebruikt in de bioscoopfilm 'Legally blonde'. Een jaar later komt het album 'Last one picked'. De titel verwijst naar de 'buitenbeentjes' in een klas, die tijdens gymlessen altijd als laatsten worden gekozen in een team. De thema's op het album sluiten aan bij de belevingswereld van jongeren; liefde, dromen, eenzaamheid en pijn.

In 2003 brengt een band het remix album 'Regeneration' uit. Op dit album staan nieuwe remixes van eerdere nummers. Max vertelt: "De remix van 'Barlow Girls' draait om een fantastisch stukje gitaarspel dat ik niet uit mijn hoofd kon krijgen. Twee jaar laten heb ik het nummer omgevormd tot een nieuwe remix versie. Bij 'Get up' heeft Tricia opnieuw de vocalen ingezongen. Het tempo verschilt van 50 tot 400 'beats' per minuut. Nog nooit is Superchick zo snel geweest. Het vierde album 'Beauty from pain' verschijnt op 29 maart 2005 en is het eerste album waarop de vaste drummer Brandon Estelle te horen is. Ook verleent tobyMac zijn medewerking aan dit album door mee te zingen in de song 'Stories (Down to the bottom)'. Dit nummer is overigens ook terug te vinden op zijn eigen album 'Welcome to diverse city'.

In juli 2006 verschijnt het album 'Beauty from pain 1.1'. Het is het debuut van Superchick bij het seculiere label Columbia Records. Voor dit album past de band de volgorde van de songs iets aan in vergelijking met het originele album 'Beauty from pain'. Het album bevat ook remix-versies van 'We live'' en 'Anthem'. Het nummer 'Stories' keert niet terug op dit album, maar wordt vervangen door de song 'One girl revolution' van het album 'Regeneration'. Met de nieuw opgenomen track 'Stand in the rain' behaalt Superchick een nr. 1 hit in de R&R Christian Hit Radio (CHR). Het nummer komt zelfs op de 18de plaats terecht in de lijst van meest gedraaide nummers in 2007 op christelijke Amerikaanse radiostations.

Na drie jaar brengt Superchick weer een nieuw album uit met de titel 'Rock what you got'. Bassist Matt Dally vertelt: "We hebben altijd mensen aangemoedigd om uit hun dak te gaan met hun gaven en talenten, maar op het album 'Rock what you got' hebben wij dat zelf gedaan. Op een gegeven moment speelde Dave honderd verschillende varianten van een gitaar riff totdat zijn vingers bloedde en Tricia bleef zingen totdat haar stem het begaf. Op dit album gingen we er gewoon voor!" Op 4 december 2008 ontvangt Superchick voor het eerst een Grammy award nominatie. De groep krijgt de nominatie in de categorie 'Best rock or rap gospel album' voor het abum 'Rock what you got'.