Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Switchfoot

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De rockband Switchfoot is opgericht in 1993. De band bestaat uit drummer Chad Butler (1974), bassist Tim Foreman (1978) en gitarist Jon Foreman (1976). Tim en Jon zijn broers van elkaar. Leuk om te weten is overigens dat Chad in Amsterdam is geboren. De bandleden hebben hun thuisbasis in de stad San Diego. Jon en Chat zaten bij elkaar op school en ontmoeten elkaar in een water polo team. Dagelijks gaan de heren samen surfen. De bandnaam Switchfoot is dan ook een bekende term binnen de 'surfwereld' (veranderen van voetpositie). In het weekend doen ze ook vaak mee aan surfwedstrijden. Ze richten de band Switchfoot op en treden op in kleine clubs. Tot op een dag Charlie Peacock op het antwoordapparaat staat. Kort daarop zitten ze in de studio voor de opnames van een album. 

In het begin heet de band eigenlijk "Chin up", vernoemd naar een goeie vriend Chin. In het hoesje van het eerste album "The legend of chin" (1997) staan ook foto's van Chin. Met dit album wint Switchfoot de "ASCAP San Diego Music Award" in de categorie "Best new artist". Enkele nummers van Switchfoot's debuutalbum worden gebruikt in tv-series als Dawson's Creek, Party of Five en Felicity. In 1999 verschijnt "New way to be human" bij het label "Re:think records", een onderdeel van "Sparrow Records". De teksten op het album zijn geïnspireerd door boeken van de heilige Augustines, theoloog Francis Schaeffer, en de Deense filosoof Soren Kierkegaard.

In 2000 brengt de band het album "Learning To Breathe" uit. Een sampler cd'tje bij het muziekblad HebbeZ! komt terecht op het kantoor van een Nederlands reclamebureau. Op deze manier is de titelsong "Learning To Breathe" in 2003 dagelijks te horen in een reclamecampagne van telefoonaanbieder "Orange". In 2001 komen maar liefst vier nummers van Switchfoot op de soundtrack bij de speelfilm "A Walk To Remember". Bandleider Jon Foreman zingt zelfs het duet "Someday We'll Jnow" (cover van de band "The New Radicals") met hoofdrolspeelster Mandy Moore. In hetzelfde jaar komt keyboardspeler Jerome Fontamillas de band versterken. Hij speelde al eerder in bands als Mortal en Fold Zandura.In 2002 tekent Switchfoot een contract bij de seculiere platenmaatschappij "Columbia Records". Een jaar later verschijnt het album "The Beautiful Letdown", dat binnen enkele maanden de goud-status haalt (500.000 albums verkocht).