Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

The Benjamin gate

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De Zuid-Afrikaanse band "The benjamin gate" bestaat uit zangeres Adrienne Liesching, bassist Costa Balamatsias, drummer Nick Volsteedt en de gitaristen Marc Pautz en Chris Poisat. De bandnaam is op een enigzins tragische wijze tot stand gekomen. De groep werd gevormd in 1998 na een auto-ongelijk, waarbij hun vriend Ben bij om het leven kwam. Het verlies beschrijft Adrienne als volgt: "Shocking us into finding our own existence" The benjamin gate is ook een van de poorten van het oude Jeruzalem, waar vroeger de schapen door naar binnen gingen. 

In enkele maanden tijd nam de band een demo op en kreeg al airplay op de radio in hun thuisland Zuid-Afrika. The Benjamin Gate kwam vervolgens met een EP, die ook terecht kwam bij de platenmaatschappij ForeFront/EMI Records. Kort daarna tekenden ze een contract bij deze maatschappij. De band vloog over naar Amerika voor de opnames van het eerste studio-album, dat uiteindelijk in 2001 uitkwam.

Opvallend genoeg sloeg de single "All over me" enorm aan in Zweden. Het nummer behaalde de A-list rotatie (veel gedraaid) van het best beluisterde rockstation "Stockholm Radio". De clip was ook te zien op MTV Sweden. De opvolger "Contact" verschijnt in 2002. Op dit album laat The benjamin gate een stevig rockgeluid horen in de lijn van het debuut-album. De band treedt dat jaar ook op tijdens het festival Con Dios, terwijl er een tropische storm over het terrein trekt. Zangers Adrienne verstuikt daar haar enthousiasme haar enkel en moet een week rust houden.

Begin 2003 kondigt zangeres Adrienna aan zich te gaan verloven met rockzanger Jeremy Camp. Korte tijd later wordt bekend dat The Benjamin Gate ermee gaat stoppen. Adrienna wil haar carriere voortzetten met Jeremy Camp. Inmiddels zijn ze getrouwd.