Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Tree63

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De Zuid-Afrikaanse band Tree63 is opgericht door John Ellis. Op 23-jarige leeftijd studeert hij aan de universiteit cum laude af in zowel Engels en politicologie. Een schaduw over zijn studententijd is de scheiding van zijn ouders. John heeft last van angsten en onhandelbare paniekaanvallen. Hij komt in een zware depressie terecht en verlangt naar de tijden dat zijn leven minder gecompliceerd was. Op een dag besluit hij de Methodist Church te bezoeken waar zijn moeder hem in zijn jeugd regelmatig mee naar toenam. Bemoedigingen van gelovigen doen hem besluiten om Jezus in zijn leven aan te nemen. In 1996 zit John alleen op zijn kamer en wordt hij wedergeboren en begint de verandering in zijn leven. Kort daarna hoort John van de terugkeer tot Christus van zijn oude vriend en drummer Daryl Swart. Als tiener was Daryl een toegewijd christen, maar in zijn pubertijd raakte hij God kwijt door alle verleidingen van de moderne cultuur. John belde met Daryl om hem te bemoedigen in zijn vernieuwing. Het gesprek raakte al snel op het onderwerp muziek en zo is de band 'Tree63' ontstaan. Daniel Ornellas wordt aangetrokken als zanger en bassist. Hij is de zoon van een dominee en komt uit een muzikale familie.

De band brengt in eigen beheer een aantal albums uit. In korte tijd krijgt de band ook seculier succes. Tree63 krijgt een aanbod van een label met als voorwaarde dat ze de christelijke boodschap achterwege moeten laten. De bandleden gaan hier echter niet mee akkoord. De doorbraak van Tree63 is het titeloze album uit 2000. De band krijgt voor dit album een Dove Award in de categorie 'Rock album of the year'. In 2002 verschijnt het album 'The life and times of absolute truth', waarvan de verkoopcijfers enigzins tegenvallen. In juli 2003 verlaat drummer Darryl na zeven jaar de band. Tree63 besluit door te gaan en brengt in 2004 het album 'The answer to the question' uit. Het albumtitel verwijst naar het gelijknamige boek van  Fred C. May Jr. De cover de song 'Blessed be Your name' van Matt Redman valt in de smaak bij het publiek en vergroot de bekendheid van Tree63. De uitvoering van 'Blessed be Your name' van Tree63 komt te staan op het verzamelalbum WOW hits 2005.

Op 22 november 2005 verschijnt het vierde album 'Worship volume one: I stand for You'. Dit album bevat zeven nieuwe songs, vier live uitvoeringen van eerdere songs en een nieuwe versie van de song 'I stand for You'. De band komt onder contract te staan bij het label Inpop Records. Bij dit label brengt de band in 2007 het album 'Sunday' uit. Een jaar later maakt Tree63 bekend (voorlopig) te stoppen en geen optredens meer te geven.