Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

ZOEgirl

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

ZOEgirl bestaat uit Chrissy Conway, Kristin Swinford en Alisa Girard. 'Zoe' is het oude Griekse woord voor "leven". De drie meiden worden door hun platenmaatschappij Sparrow Records bij elkaar gebracht. ZOEgirl richt zich met de pop/dance vooral op jongeren tussen de 12 en 16 jaar. Chrissy van Zoegirl is al als tweejarig kind muzikaal getalenteerd. Op jonge leeftijd krijgy Chrissy al een platencontract aangeboden. De groep waarvan ze deel uit maakt, wordt echter plotseling opgeheven.

Kristin komt uit een christelijk gezin en leert al op jonge leeftijd God kennen. Als tiener woont ze Christian Youth Crusade evenementen bij en realiseert dat God haar geroepen heeft iets met muziek te gaan doen. Ze volgt een klassieke zangopleiding , en verhuisd naar St. Louis om zich aan te sluiten bij de christelijke zanggroep 'Spirit wing'. In 1998 begint Kristin aan een muziekstudie aan de Belmont University. Alisa is geboren en opgegroeid in Los Angeles. Ze is groot gebracht in een muzikaal christelijk gezin. Tot haar tiende jaar wil Alisa gymnastiek op wereldniveau uitoefenen, en is ze dertig uur per week kwijt aan trainingen. Van de ene op de andere dag besluit ze zich op muziek te gaan richten en neemt pianolessen.

In 2000 brengt het drietal hun debuutalbum uit. ZOEgirl wordt de snelst verkopende groep van het 25-jarige label Sparrow Records. In minder dan een jaar tijd verkopen de dames meer dan 225.000 albums. 'I believe', 'Anything is possible', 'Living for You' worden hits op de christelijke Amerikaanse radiostations. In 2001 verschijnt het album 'Life'. De teksten op het album 'Life' gaan vooral over de problemen waarmee tieners te maken hebben. De ballad 'Forever 17' is geschreven door Chrissy en vertelt het verhaal van een 17-jarig meisje die door dronken bestuurder wordt dood gereden. Een jaar later wordt een remix album 'Mix of life' uitgebracht. Zoegirl krijgt in hetzelfde jaar een Dove Award voor 'Nieuwe artiest/band van het jaar'.

In 2006 laat de groep via deZOEgirl fan club site weten te stoppen met het opnemen van albums. Deze beslissing moet de weg vrijmaken voor de bandleden om hun eigen doelen na te streven. Alisa Childers brengt in december 2007 haar eerste solo-album uit. Chrissy Conway krijgt haar eerste kind (Haylee Raine Katina) en schrijft teksten voor haar solo-album 'Beautiful redemption'. Kristin Swinford-Schweain bevalt op 13 februari van haar dochter Stella Rose Elisabeth Schweain en werkt aan haar solo-album 'Days of eden'.