Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Bebo Norman

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Eigenlijk heet Bebo Norman van zijn voornaam Steven. Van jongs af aan noemt iedereen hem echter Bebo. De zanger besluit daarom voor deze naam te kiezen. Bebo Norman is geboren in Columbus in de Amerikaanse staat Georgia. Aanvankelijk lijkt Bebo helemaal geen muzikant te willen worden, want hij begint aan een opleiding voor arts. Echter, snel wordt duidelijk dat Bebo over vele muzikale talenten beschikt. Zijn eerste album "The fabric of verse" brengt Bebo in eigen beheer uit. Het album wordt goed ontvangen (meer dan 45.000 exemplaren verkocht) en hij krijgt zelfs het aanbod in het voorprogramma van Caedmon's call op te treden.
 

Zijn eerste platencontract resulteert in het album 'Ten thousand days' in 1999. De enigzins verlegen uitziende Bebo Norman weet met zijn aansprekende ballads het brede publiek aan te spreken. Vooral het nummer 'Stand' behaalt veel airplay op de christelijke radiostations. De inspiratie voor songteksten vindt Bebo in de stille natuur. Een van zijn grootste hobbies is kayakken. Door het succes van zijn debuut album, voelt Bebo een enorme druk voor het volgende album. Het lukt hem maar niet om songteksten te schrijven, waardoor de release van zijn tweede album moet worden uitgesteld. 

Uiteindelijk verschijnt in 2001 dan toch zijn tweede album 'Big blue sky'. Veel teksten op dit album gaan over relaties. De vrijgezelle Bebo Norman vertelt tijdens een interview de volgende anekdote: "Ïk krijg veel brieven van vrouwen die zeggen dat ze van God te horen hebben gekregen dat ze met mij moeten trouwen. Of ze hebben ongelijk, of ik zou massale polygamie moeten overwegen". 

In 2002 brengt de zanger zijn derde album 'Myself when I am real uit'. De titel is afkomstig van een schilderij van de kunstenaar Tierney Malone. De songs op het album zijn voor Bebo Norman een soort van spiegel. De hoes van dit album is ook ontworpen door Tierney Malone, nadat deze de songs van het album had beluisterd. Op dit album laat Bebo zich van zijn kwetsbare kant zien. Hij wil de luisteraar een kijkje in zijn ziel gunnen. De muziek is weer wat ingetogener in vergelijking met 'Big blue sky'. Met het nummer 'Great light of the world' lukt het Bebo om weer een hit te scoren. De opnames en foto's worden gemaakt in zijn thuisstad Columbus. In deze periode krijgt zijn vader overigens een hartaanval. Bebo vertelt dat tijdens de opnames ook voortdurend vrienden kwamen binnenlopen, waarmee hij de opnames onderbrak voor een praatje.