Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Gerald Troost

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Gerald Troost is geboren op 6 maart 1978 te Hasselt in OverIJssel. Na één jaar op een boerderij te hebben gewoond, verhuisde het gezinnetje Troost voorgoed naar Veenendaal. Gerald kreeg op zijn vierde zijn eerste muziek lessen van zijn vader en speelde op zijn 7e klassieke pianomuziek. Vanaf zijn 14e levensjaar richtte de jonge zanger zijn eerste bandje op en schreef hij zijn eerste liedjes. In die tijd liep hij ook Nelinda Koudijs tegen het lijf. Gerald zegt hierover: ‘Toen ik voor het eerst Nelinda tegenkwam, was ik gelijk verkocht! Ik probeerde na een optreden indruk te maken, maar Nelinda liet zich niet makkelijk inpalmen. Nadat ik verkering had gevraagd, riep ik spontaan dat ik met haar zou gaan trouwen. Dat was wel even schrikken voor de 15-jarige Nelinda! Nu is Nelinda daadwerkelijk de vrouw van Gerald en een grote steun! Ze zingt mee in de ‘live’ band, is co-writer van een aantal songs, verwerkt alle administratie en boekingen en helpt bij het organiseren van activiteiten.

Na de opleiding Maatschappelijk werk, een aantal rockbands kwam in het jaar 2000 de volledige CD ‘Met andere ogen’ op de markt.

De CD bevatte nummers als Toevallig niet, Steeds dichterbij jou, Thuis en was een schot in de roos. Na het succes van ‘Met andere ogen’ bleek Gerald geen ééndagsvlieg en volgden er verschillende CD’s en boeken. Dagelijks ontvangt Gerald ontroerende mailtjes van mensen die geraakt zijn door een optreden, een CD of spreekbeurt.


Troost On Tour!
Gerald Troost verzorgd wekelijks optredens met een voltallige begeleidingsband of in een kleinere setting. Het ‘Troost On Tour Crew’ ondersteunt de zanger in het verzorgen van licht & geluid, nazorg en grafische vormgeving. Gerald Troost heeft optredens gegeven op de EO-jongerendag, Flevo Festival, Yorin, Radio 2, Radio 3, Festivals, regionale omroepen etc. Verder verzorgt Gerald ook regelmatig passende optredens op scholen, koorjubilea, bruiloften en kerkdiensten.

‘Missie’.
Over zijn missie zegt Gerald: ‘Ik wil heel graag mensen wijzen op de schoonheid van het evangelie en ik besef dat mijn muziek krachtiger wordt als ik Jezus centraal zet in al mijn activiteiten en producten. Ik wil laten zien wat God in mijn leven heeft veranderd. Zijn liefde voor mij is de drijfveer waaruit ik leef. Geloven, voor mij, is niet achterhaald of saai, maar avontuurlijk en van levensbelang. De komende tijd zal ik naast het produceren CD’s en boeken, mensen blijven coachen als DISC trainer en me blijven inzetten voor het project ‘Adopteer een wijk’.