Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Bethany Dillon

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Bethany Dillon is geboren op 22 september 1989. Ze groeit op in Bellefontaine in de Amerikaanse staat Ohio. Bethany is de middelste van vijf kinderen, met een oudere broer Aaron, zus Kate en twee jongere geadopteerde broers Ben en Matt. Bethany Dillon's ouders hebben jarenlang probleemkinderen in huis opgevangen. Ze nemen de kinderen mee naar de kerk, leren ze vaardigheden en sturen de kinderen naar school. Ze zijn eigenlijk een soort van tweede ouders voor die kinderen. Na de geboorte Bethany Dillon beluiten haar ouders met dit werk te stoppen.

Bij haar thuis wordt veel over muziek gesproken. Van jongs af aan leert Bethany Dillon de waarde en kracht van muziek voor scheppen van een gemeenschapsgevoel. "Ik heb leren zingen sinds ik kan praten." vertelt Bethany Dillon. "Tijdens familiebijeenkomsten speelt iedereen muziek. De muzikale wortels gaan echt diep." Ook het geloof in God speelt een belangrijke rol. Al op jonge leeftijd wil Bethany Dillon haar passie voor God vertalen in muziek. "Er hangt een spreuk op mijn kamer die zegt: goede muziek leidt tot heimwee naar een plaats waar je nog nooit bent geweest." 

Op 10-jarige leeftijd ontdekt Bethany Dillon de muziek van Jennifer Knapp. Ze krijgt van haar tante een blauwe gitaar cadeau en wil direct gitaar leren spelen. In haar enthousiasme om akkoorden te leren, gaat ze iedere keer net zolang door totdat haar vingers ervan gaan bloeden. In eigen beheer neemt zij thuis een album op. Dit album belandt uiteindelijk bij de Vice President Brad O'Donnell van het label EMI CMG. Bethany Dillon en haar familie worden uitgenodigd voor een gesprek. Ze ervaart dat God een plan met haar leven heeft. Ze krijgt een contract aangeboden bij EMI CMG, waardoor ze kan beginnen met de opnames van haar eerste studio-album.

In de afgelopen 5 jaar heeft Bethany Dillon een eigen stijl van schrijven van songteksten ontwikkeld. Ze combineert haar kennis uit Bijbelstudies met haar ervaringen als opgroeiende tiener. "Ik wil dat vrouwen weten dat God een kroon van schoonheid op hun hoofd heeft gezet. Songs moeten voortkomen uit ruwheid en eerlijkheid." vertelt ze. "Na een concert komen vooral tienermeiden naar mij toe. Elke avond heb ik goede gesprekken met leeftijdsgenoten. Ze herkennen zich in de nummers, omdat ik niet zing alsof ik 15 ben. Ik ben 15 jaar."

Het album 'Imagination' uit 2005 onthult het verlangen van Bethany Dillon om zich in het hart en de gedachten van haar Maker te verdiepen. De productie van dit album wordt gedaan door Ed Cash, die in datzelfde jaar een Dove Award ontvangt in de categorie 'Producer van het jaar'. Alle teksten op het album 'Imagination' zijn door Bethany Dillon (mede) geschreven. Een missiereis naar India vormt de inspiratiebron voor het schrijven van de teksten voor het album 'Waking up' uit 2007. Kort daarop verschijnt de EP 'So far: Acoustic sessions', een verzameling acoustische versies van eerdere songs. Op 29 maart 2008 treedt Bethany Dillon in het huwelijk met Shane Barnard van Shane & Shane. Een uitstapje maakt Bethany Dillon met het album 'In Christ alone: Modern hymns of worship', dat zij samen opneemt met Matt Hammitt.

In 2009 komt haar album 'Stop & listen' uit bij het label Sparrow Records. Bethany Dillon vertelt: "Dit album is waarschijnlijk het meest openhartige album dat ik ooit heb gemaakt. Deze songs voelen iets ruiger aan dan gebruikelijk. Het is wellicht waar dat naarmate je ouder wordt dat je je bewuster wordt van je eigen mislukkingen en moeites. En met dat gegeven wordt het leven van een gelovige, vreemd genoeg, een diepere vreugde."