Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Andy Hunter

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Andy Hunter is geboren in 1974 in Leicester, England. Hij begint zijn loopbaan als geluidstechnicus en is ook sterk betrokken bij de ontluikende drum 'n bass scene in Bristol halverwege de jaren '90 met zijn eigen band Trip. De Engelse DJ combineert element van progressieve house, trance, drum&bass en electronica genres. Na jaren van experimenteren in dance clubs en kerken verschijnt in 2002 zijn eerste album 'Exodus'. Andy Hunter vertelt: "Het thema van Exodus is ontstaan op het moment dat ik het Bijbelboek Exodus las. Als een respons op wat ik had gelezen, ben ik achter de draaitafel gaan zitten en begin ik God te aanbidden. Elke keer als ik een show doe wil ik mensen meenemen in Gods aanwezigheid. Ik wil hen laten aanbidden, intens God laten ervaren en zorgen dat zij zich richten en focussen op Gods plan voor hun leven en de prioriteiten in hun leven."

Andy Hunter's werk is veel gebruikt in films en televisieprogramma's. Tracks van zijn album 'Exodus' zijn te horen in 'The matrix reloaded' (trailer), 'Tomb Raider 2' (trailer), 'Sky High' (trailer), 'National Treasure' (trailer) en 'The Italian Job' en zijn muziek is ook te horen in hitseries als 'Alias', 'Grays Anatomy' en'Ugly Betty'. Zijn muziek is tevens gebruikt in videospelletjes als 'SSX 3', 'Enter The Matrix', 'Black Hawk Down', 'Lumines Mobile', 'Need for Speed Underground', 'Burnout Revenge' en 'Forza Motorsport 2'.

Andy Hunter combineert moeiteloos zijn muzikale talenten met zijn geloof. Kenmerkend is zijn ruimtelijke geluid dat wordt ondersteund door een vrij gebruik van gitaren en live snaarinstrumenten. Hij heeft samen met top-namen binnen de dancemuziek getourd door de Verenigde Staten, Japan en Europa. Zo heeft hij in 2003 met de wereldberoemde DJ Tiesto getourd. Andy Hunter hoopt dat zijn muziek alle soorten publiek zal aanspreken en verbinden - degene die gepassioneerd over zijn geluid, het genre en/of de conceptualising van het geloof. Hij vertelt: "Het is niet zo dat ik een hele ernstige gelovige man ben. Mijn geloof maakt mijn muziek compleet en mijn muziek op zijn beurt weer een aanvulling op mijn geloof. Niets in het leven staat echt op zichzelf."

Verschillende keren treedt Andy Hunter op tijdens het Flevo Festival. In 2005 verschijnt het mini-album 'Life' en in 2008 brengt hij zijn tweede volledige studio album 'Coulor' uit.