Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

BarlowGirl

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

BarlowGirl bestaat uit de drie zussen Rebecca , Alyssa en drummer Lauren Barlow. Twee jaar lang touren de meiden met hun vader mee als begeleidingsband. Na verloop van tijd beginnen ze met het schrijven van eigen nummers en ontstaat het idee om een band op te richten. De drie meiden zijn grote fans van de band Superchic[k]. Na een concert Superchic[k] raken ze aan de praat met de bandleden van Superchic[k]. Na deze ontmoeting schrijft Superchic[k het nummer "Barlow Girls" over de drie meiden, omdat ze onder de indruk waren van hun bescheiden houding en radicale standpunten. Kort hierna richten de drie zussen de band BarlowGirl op. De ouders nemen het management van de band voor hun rekening. 

Rebecca (1980) is gitarist. Alyssa (1983) speelt bass-gitaar en keyboard. Lauren (1986) is het jongste bandlid en neemt de drums voor haar rekening. De songteksten van BarlowGirl zijn radicaal en richten zich op de belevingswereld van tieners. Op het debuutalbum van BarlowGirl komen onderwerpen aan bod als het omgaan met teleurstelling ('Surrender'), eigenwaarde ('Average girl') en het betrekkelijke van beroemdheid en idolen ('Superstar'). Producer Otto Price is onder de indruk geraakt tijdens de opnamen van het album. "De combinatie van drie verschillende meiden doet me denken aan Dc talk. Hun muzikale vocabulaire doet Beatles-achtig aan. Ze hebben een volwassen begrip van de werking van muziek die uniek is voor zo’n jonge band.", aldus de producer.

De debuut-single 'Harder than the first time' van BarlowGirl gaat over een herkenbaar onderwerp voor christenen. Lauren vertelt: "God heeft in onze harten gelegd dat we een nummer moesten schrijven over hoe vaak Hij een soort vanzelfsprekendheid is voor ons als mens. We zien niet meer wat Hij allemaal voor ons heeft gedaan en nog steeds doet. Het leven met Hem is een gewoonte geworden. We voelen ons maar al te vaak comfortabel in deze relatie met God, terwijl we zouden moeten groeien in onze relatie met Hem."

Van het debuutalbum van Barlowgirl worden meer dan 250.000 exemplaren verkocht, waarmee zij de best verkopende nieuwe band in 2004 zijn. "De respons op het debuutalbum was overweldigend. Er zijn meer dan 40.000 reacties op ons forum gepost.", aldus Alyssa. Het succes levert Barlowgirl vier Dove award nominaties op en de drie zussen mogen ook optreden tijdens de uitreiking van de Dove Awards 2004. De single 'Never alone' wordt verkozen tot 'Song van het jaar' door R&R's Christian Hit Radio chart. In 2004 treedt Barlowgirl twee keer op in Nederland; tijdens het Flevo festival en Winter Wonder Rock.

Op 27 september 2005 verschijnt het album 'Another journal entry'. Dit album komt op nr. 3 binnen in de Soundscan's Christian album chart en bereikt de 85ste positie in de Amerikaanse Billboard Top 200. Het album "Another journal entry" borduurt verder op thema's die voor Barlowgirl belangrijk zijn. "In onze maatschappij spreekt geld niet alleen, het schreeuwt. En zeker tegen jonge mensen. Kijk maar eens om je heen. Alles gaat over hoe word ik een rock-ster en kan ik rijk worden. Je ziet die boodschap op elk t-shirt. Wij spreken ook veel over reinheid. Je hoeft niet met iedereen te daten om geaccepteerd te worden. Aan het eind zit je met een gebroken hart, omdat je een gedeelte van jezelf hebt weggegeven." vertelt Becca. Over dit laatste onderwerp zingt Barlowgirl in het nummer 'Porcelain heart'.

Alyssa voegt eraan toe: "God roept ons als alleenstaanden. Hij zegt 'Geef je hart niet aan iedereen weg. Geef je hart aan Mij.' Mensen gebruiken relaties als een soort steun om onze onzekerheid te verbergen. De reden waarom jongeren tegenwoordig zo snel van de ene in de andere relatie stappen is dat ze op zoek zijn naar eigenwaarde. Ik denk dat onthouding van seks voor het huwelijk voor een Christen een gegeven moet zijn. Sommige mensen vinden ons maar raar en extreem dat wij niet daten. Maar ik heb er geen probleem mee om extreem te zijn als het over dit onderwerp gaat." 

BarlowGirl werkt voor de opnames van het derde album 'How can we  be silent' opnieuw samen met producer Otto Price. Dit album verschijnt op 24 juli 2007 en komt op nr. 1 binnen in Christian chart van Billboard. Halverwege 2008 duiken de dames van BarlowGirl de studio in voor de opnames van het album 'Home for Christmas' dat op 26 september 2008 uitkomt. Het nummer 'Carol of the bells/Sing we now of Christmas' komt terecht in de top-20 van meest gedownloade kerstsongs op iTunes. Op 8 september 2009 verschijnt het album 'Love & war', waarvan 'Beautiful ending' de eerste single is.