Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Cathy Burton

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Cathy Burton (1976) is een getalenteerd zangeres en songwriter. Zij woont samen met haar echtgenoot Paul Burton in West Sussex in Engeland. Naast haar muzikale carriere geeft zij pianoles aan schoolkinderen en is ze ook worshipleider bij haar kerk. Aanvankelijk begint Cathy Burton als bandlid van de rockband 'Blueberry'. Het zelf getitelde mini-album van deze band verkoopt goed en de band treedt op tijdens het Engelse Greenbelt festival. Na het concert is de band maar liefst drie kwartier bezig met het uitdelen van handtekeningen. Al snel daarna wordt het talent van Cathy Burton ontdekt door de muziekindustrie en besluit zij als solo-artiest verder te gaan. In de thuisstudio van haar echtgenoot neemt zij haar debuutalbum 'Burnout' op. Aan het album werken bekende muzikanten mee als Paul Evans (Blueberry) en Mark James (Dust). Op het album 'Burnout' staat een cover van Blueberry's song 'Hollow'.

De songteksten van Cathy Burton hebben wel iets weg van een vragenrubriek uit een jongerenblad. De onderwerpen zijn afkomstig uit het alledaagse leven. Cathy Burton zegt er zelf over: "Wanneer ik iemand tegenkom die door een moeilijke fase in zijn of haar leven gaat dan vraag ik mij af hoe zo iemand daarmee omgaat en hoe ik dat zelf zou doen. Ik probeer niet om iemand antwoorden te geven." In 2003 treedt Cathy Burton voor het eerst op in Nederland tijdens het Flevo Festival. In mei 2004 verschijnt haar tweede album 'Speed your love', waarna ze later dat ook een optreden geeft op het Winter Wonder Rock festival in Nederland. In 2006 verschijnt het album 'Silvertown' via het label Fierce! Distribution dait iets steviger is dan de vorige twee albums.

Eind van dat jaar besluit Cathy Burton in te gaan op de uitnodiging om de Engelse band Hummingbird te versterken na het vertrek van één van de bandleden. Na ongeveer een jaar volgt echter een zwangerschapsgolf bij de andere bandleden van Hummingbird, waardoor alles op een laag pitje komt te staan. In 2009 tekent Cathy Burton een contract bij Survivor Records en richt zij zich op het maken van aanbiddingsmuziek. Haar eerste worshipalbum als solo-artiest verschijnt in januari 2010.