Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Mijn Bijbeltekst

Wil jij ook een Bijbeltekst doorgeven? Klik dan hier.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   [ 12 ]   13   14   15   16   17   18  
Judith Kroon uit Zaandam Matteüs 6: 25-32

Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding? Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij? Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één el aan zijn levensduur toevoegen? En wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en weven niet. Ik zeg jullie: zelfs Salomo ging in al zijn luister niet gekleed als een van hen. Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” - dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben.

'Heb geen zorgen voor de dag van morgen' heeft mij in 1996 door mijn examens Havo gesleept en in 1998 door die van het VWO.

Evelien uit Zwolle Psalm 139: 1 en 5

Heer, U kent mij, U doorgrondt mij...U omsluit mij, van achter en van voren, U legt Uw hand op mij.

Ik vind het zo onbevattelijk hoe goed God mij kent, terwijl er miljarden mensen op deze aardbol lopen er nog meer zijn geweest en er nog komen. En Hij weet beter dan ikzelf wat ik nodig heb. Tegelijkertijd is Hij zo dichtbij. Overal waar ik ben, daar is Hij om mij te beschermen. Hoe mooi is dat! Een betere God kan ik me niet wensen!

Suzan uit Staphorst Johannes 3: 16

Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

In deze tekst kun je gewoon zien dat God van je houdt. Zó lief vind ik deze tekst. Maar ook ernstig. Hij moest Zijn Zoon geven, om onze schulden. En nu zijn er zoveel mensen die Hem niet bedanken. Hem niet aanbidden...

David Hiemstra uit Assen Psalm 118: 24

Dit is de dag die de Here gemaakt heeft. Laten wij juichen en ons erover verblijden.

De eerste reden om blij te mogen zijn is weten dat God deze dag gemaakt, dus heeft gepland en gewild. Deze tekst helpt mij blij te worden door er aan te denken en uit te spreken. Mijn gevoelens en gedachten van het moment of van de omstandigheden gaan dan naar de achtergrond. Het is tevens onze trouwtekst.

Rianne uit Westbroek Hooglied 8: 6c en 7a

De liefde is een vlammend vuur, een laaiende vlam. Zeeën kunnen haar niet doven, rivieren spoelen haar niet weg.

Mooi hoe sterk hier de liefde wordt beschreven: even sterk als de dood. een bekende van mij overleed, en deze tekst gaf mij kracht.

Arjen uit Leiden 1 Korinthiërs 10 23

U zegt: ‘Alles is toegestaan.’ Zeker, maar niet alles is goed. Alles is toegestaan, maar niet alles is opbouwend.

Deze tekst is echt een tekst van mijn hart; God is er niet op uit om ons te pesten, maar wil het beste voor ons. Zijn geboden en aanwijzingen zijn er omdat ze goed voor ons zijn!

Gerben Westerhof uit Zwolle Psalm 91

Wie in de beschutting van de Allerhoogste woont en overnacht in de schaduw van de Ontzagwekkende, zegt tegen de Heer: ‘Mijn toevlucht, mijn vesting, mijn God, op u vertrouw ik.’ Hij bevrijdt je uit het net van de vogelvanger en redt je van de dodelijke pest, hij zal je beschermen met zijn vleugels, onder zijn wieken vind je een toevlucht, zijn trouw is een veilig schild. De verschrikking van de nacht hoef je niet te vrezen, ook de pijl niet die overdag op je afvliegt, noch de pest die rondwaart in het donker, noch de plaag die toeslaat midden op de dag. Al vallen er duizend aan je linkerzijde en tienduizend aan je rechterhand, jou zal niets overkomen. Open je ogen en zie hoe wie kwaad doen worden gestraft. U bent mijn toevlucht, Heer. Als je mag wonen bij de Allerhoogste, zal het kwaad je niet bereiken, geen plaag je tent ooit treffen. Hij vertrouwt je toe aan zijn engelen, die over je waken waar je ook gaat. Hun handen zullen je dragen, je voet zul je niet stoten aan een steen. Leeuw en adder zul je vertrappen, roofdier en slang vermorzelen. ‘Ik zal bevrijden wie mij liefheeft en beschermen wie met mijn naam vertrouwd is. Roep je mij aan, ik geef antwoord, in de nood zal ik bij je zijn, je bevrijden en met roem overladen, je overvloed geven van dagen. Ik zal je redding zijn.’

God beschermt, God redt. In ziekte en nood is Hij nabij. Dat heb ik zelf mogen ervaren. Deze psalm belooft niet alleen maar geluk in deze tijd, maar wat er ook gebeurt, God zal je door ziekte, lijden en dood heen naar Zijn eeuwig Koninkrijk leiden; daar mogen we op vertrouwen. Wat een grote God hebben wij!

Rob Ruarus uit Woerden Johannes 3: 27

'Een mens kan alleen ontvangen, wat hem door de hemel gegeven wordt!'

Is onze zelf gekozen trouwtekst en zie mijn gezin als gift van God. Eerst krijg ik mijn vrouw en daarna samen 2 prachtige kinderen, met daarbij nu twee super partners. Genoeg om dankbaar voor en blij mee te zijn. Ik zie het als kadoojes van Boven!

Rianne uit Rotterdam Psalm 32: 1-5

Welzalig is hij van wie de overtreding vergeven, van wie de zonde bedekt is. Welzalig de mens wie de Heere de ongerechtigheid niet toerekent, en in wiens geest geen bedrog is. Toen ik zweeg, teerden mijn beenderen weg, onder mijn jammerklachten, de hele dag. Want dag en nacht drukte Uw hand zwaar op mij, mijn levensvocht veranderde in een zomerse droogte. Mijn zonde maakte ik U bekend, mijn ongerechtigheid bedekte ik niet. Ik zei: Ik zal mijn overtredingen belijden voor de Heere. En Ú vergaf mijn ongerechtigheid, mijn zonde.

Deze tekst geeft zo mooi weer dat je met alle moelijkheden en fouten die je begaan hebt bij Hem mag komen, vooral die zin uit vers 5 is schitterend: "Ik zei: Ik zal mijn overtredingen belijden voor de Heere." Dit is (in ieder geval voor mij) een vers dat je als je beleidenis van het geloof gaat doen, echt schitterend is en graag zou willen horen.

Marjolein uit Enschede Jesaja 43: 4

Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van je dat ik de mensheid geef in ruil voor jou, ja alle volken om jou te behouden.

We gaan dit jaar weer naar een weeshuis in Oekraïne. Dit jaar werken vanuit deze tekst met als thema 'God houd van jou!'. We hopen door middel van verhalen, liedjes en spelletjes de kinderen een beetje van Gods liefde te laten zien! Ik vind dit zo mooie tekst omdat het precies is wat wij voor God zijn, kostbaar!

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   [ 12 ]   13   14   15   16   17   18