Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Mijn Bijbeltekst

Wil jij ook een Bijbeltekst doorgeven? Klik dan hier.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   [ 14 ]   15   16   17   18  
Louise uit Werkendam Spreuken 3: 5-6

Vertrouw op de Here met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken.

Toen ik deze tekst als klein meisje uit mijn hoofd moest leren, besefte ik totaal niet wat het inhield. Door de jaren heen heb ik echter steeds weer mogen ervaren, dat God rechte wegen baant, als ik op Hem vertrouw. Zo is deze tekst, waarvan mijn de woorden zovele jaren zijn ingeprent en die ik nooit meer vergeten heb, voor mij enorm gaan leven.

Renske uit Arnhem Psalm 103

Van David. Prijs de Heer, mijn ziel, prijs, mijn hart, zijn heilige naam. Prijs de Heer, mijn ziel, vergeet niet één van Zijn weldaden. Hij vergeeft u alle schuld, Hij geneest al uw kwalen, Hij redt uw leven van het graf, Hij kroont u met trouw en liefde, Hij overlaadt u met schoonheid en geluk, uw jeugd vernieuwt zich als een adelaar. De Heer doet wat rechtvaardig is, Hij verschaft recht aan de verdrukten. Hij maakte aan Mozes Zijn wegen bekend, aan het volk van Israël Zijn grootse daden. Liefdevol en genadig is de Heer, Hij blijft geduldig en groot is zijn trouw. Niet eindeloos blijft Hij twisten, niet eeuwig duurt Zijn toorn. Hij straft ons niet naar onze zonden, Hij vergeldt ons niet naar onze schuld. Zoals de hoge hemel de aarde overspant, zo welft zich zijn trouw over wie Hem vrezen. Zo ver als het oosten is van het westen, zo ver heeft hij onze zonden van ons verwijderd. Zo liefdevol als een vader is voor zijn kinderen, zo liefdevol is de Heer voor wie Hem vrezen. Want Hij weet waarvan wij gemaakt zijn, Hij vergeet niet dat wij uit stof zijn gevormd. De mens – zijn dagen zijn als het gras, hij is als een bloem die bloeit op het veld en verdwijnt zodra de wind hem verzengt; de plek waar hij stond, kent hem niet meer. Maar de Heer is trouw aan wie Hem vrezen, van eeuwigheid tot eeuwigheid. Hij doet recht aan de kinderen en kleinkinderen van wie zich houdt aan zijn verbond en naar Zijn geboden leeft. De Heer – Zijn troon staat vast in de hemel, als koning heerst hij over alles. Prijs de Heer, u die zijn boden bent, sterke helden die doen wat Hij zegt, gehoorzaam aan het woord dat Hij spreekt. Prijs de Heer, hemelse machten, dienaren die doen wat Hem behaagt. Prijs de Heer, al zijn schepselen, prijs Hem, overal in zijn rijk. Prijs de Heer, mijn ziel.” Motivatie: “Bij King's kids moesten we praten en nadenken over deze tekst en het heeft me op dat moment en de tijd daarna me zo bemoedigd en ik ben zo erg gegroeid door elke keer als ik me zorgen maakte of dat ik boos of verdrietig was deze tekst te gaan lezen en er weer over na te gaan denken.

Bij King's kids moesten we praten en nadenken over deze tekst en het heeft me op dat moment en de tijd daarna me zo bemoedigd en ik ben zo erg gegroeid door elke keer als ik me zorgen maakte of dat ik boos of verdrietig was deze tekst te gaan lezen en er weer over na te gaan denken

Jelske uit Urk Matteüs 6: 32

Want Uw hemelse Vader weet dat gij dit alles behoeft.

We hebben veel tegenslagen gehad en deze tekst hield ons staande.

Wilrieke uit Apeldoorn Spreuken 3: 5

Vertrouw op de Heer met heel je hart, steun niet op eigen inzicht.

Het geeft in één zin weer hoe we in het leven zouden moeten staan: in vertrouwen op onze grote God!

Judith uit Nieuw-Weerdinge 1 Petrus 3: 3-4

Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden od elegante kleding, maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een onvergankelijke sieraad dat God kostbaar acht.

Zelf denk ik vaak dat een jongen me toch niks vind, dat ik niet deug en niet knap genoeg ben! Dit bewijst des te meer dat God kijkt naar de binnenkant van een mens, daar gaat het Hem om. Als we God vertrouwen wijst Hij ons Zijn weg en vinden we de man/vrouw die bij ons past. Ik vind het zelf soms best wel moeilijk om dat voor ogen te houden, maar als we op God blijven vertrouwen komt het goed!!

Martine uit Harderwijk 2 Korintiërs 5: 1

Want wij weten, dat, indien de aardse tent, waarin wij wonen, wordt afgebroken, wij een gebouw van God hebben, in de hemelen, niet met handen gemaakt, een eeuwig huis.

Al van jongs af aan ben ik opgegroeid met het idee jong te moeten sterven; ik heb namelijk een aangeboren hartafwijking. Ik heb altijd geweten dat ik deze tekst op mijn kaart wil! De hoop op en wetenschap van dat eeuwige huis, maakt dat ik mijn lichaam hier kan accepteren. Het is maar tijdelijk!

Ruloffs uit Amsterdam Sefanja 3: 17

De Heer, je God, zal in je midden zijn, Hij is de held die je bevrijdt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in Zijn liefde zal Hij zwijgen, in zijn vreugde zal hij over je jubelen.

Een tekst over hoe God bij ons is.

Nathalie van Heemst uit Nieuwe Tonge Jeremia 29: 11

Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de Heere. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven.

Ik vind dit een super mooie Bijbeltekst! Bij mijn doop op 18 december 2011 heb ik deze tekst meegekregen. Wij kunnen ons niet bedenken wat voor gedachten God over ons heeft. Die zijn zoveel mooier dan wijzelf denken. En in dit vers belooft God ons ook een hoopvolle toekomst. Ik hoef me niet bang te maken over de dag van morgen of over de toekomst, want die zal hoopvol zijn!

Evera uit Ermelo Jesaja 40: 31

Wie de Here verwachten, putten nieuwe kracht, zij varen op met vleugelen als arenden.

Deze tekst is de kracht voor elke dag om niet op te geven maar vertrouwen dat eens alles goed komt!

Doreen uit IJsselmuiden Prediker 10: 4-5

Wanneer de koning tegen je uitvaart, onderga zijn woede dan gelaten, want kalmte helpt je te voorkomen dat je jammerlijke fouten maakt. Ik heb een kwade zaak onder de zon gezien, een wandaad die machthebbers plegen te begaan.

hier laat de bijbel zien dat mensen er voor elkaar moeten zijn, in welke situatie dan ook! Ook laat dit stukje zien dat we niet zonder God kunnen, die onze Vader wil zijn, die ons opbeurt als het nodig is.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   [ 14 ]   15   16   17   18