Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Mijn Bijbeltekst

Wil jij ook een Bijbeltekst doorgeven? Klik dan hier.

1   2   3   4   5   6   7   8   [ 9 ]   10   11   12   13   14   15   16   17   18  
Thea v.d. Werf uit Stadskanaal Psalm 118: 24

This is the day that the Lord has made, I will rejoice and be glad in it!

Deze psalm staat op mijn startpagina, dus iedere keer als ik mijn laptop aanzet zie ik dit in beeld, met prachtig zomers plaatje erbij. Mijn humeur gaat direct naar standje "hoog" en ik dank God voor weer een nieuwe dag!

Kyra Sopacua uit Nijmegen/Lent Psalm 23: 1

De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets!

Omdat de Heer altijd bij ons is, in goede en slechte tijden. Zit het even niet mee denk ik aan Hem die zijn leven voor ons gegeven heeft.

Susanne van den Hoek uit Voorthuizen Psalm 91

Wie in de beschutting van de Allerhoogste woont en overnacht in de schaduw van de Ontzagwekkende, zegt tegen de HEER: ‘Mijn toevlucht, mijn vesting, mijn God, op u vertrouw ik.’ Hij bevrijdt je uit het net van de vogelvanger en redt je van de dodelijke pest, hij zal je beschermen met zijn vleugels, onder zijn wieken vind je een toevlucht, zijn trouw is een veilig schild. De verschrikking van de nacht hoef je niet te vrezen, ook de pijl niet die overdag op je afvliegt, noch de pest die rondwaart in het donker, noch de plaag die toeslaat midden op de dag. Al vallen er duizend aan je linkerzijde en tienduizend aan je rechterhand, jou zal niets overkomen. Open je ogen en zie hoe wie kwaad doen worden gestraft. U bent mijn toevlucht, HEER. Als je mag wonen bij de Allerhoogste, zal het kwaad je niet bereiken, geen plaag je tent ooit treffen. Hij vertrouwt je toe aan zijn engelen, die over je waken waar je ook gaat. Hun handen zullen je dragen, je voet zul je niet stoten aan een steen. Leeuw en adder zul je vertrappen, roofdier en slang vermorzelen. ‘Ik zal bevrijden wie mij liefheeft en beschermen wie met mijn naam vertrouwd is. Roep je mij aan, ik geef antwoord, in de nood zal ik bij je zijn, je bevrijden en met roem overladen, je overvloed geven van dagen. Ik zal je redding zijn.’

Omdat er in deze psalm zoveel info staat. Dat je sterk mag zijn samen met God en dat je ten alle tijden bij Hem mag schuilen en dat je niks hoef te vrezen omdat God je beschermt.

Jaap Eltingh uit Heerde Johannes 3: 36

Wie in de Zoon gelooft heeft eeuwig leven.

Hier valt en staat alles mee. Wij mensen willen echter eerst zien en dan geloven. In de tijd van Jezus Christus was dat zelfs nog niet het geval. Is ook allemaal zo groots dat het voor ons mensen niet te bevatten is. Laat staan in de huidige tijd. De duivel is flink bezig met allerlei verleidingen.

Diederik Koops uit Oldebroek Psalm 121: 7-8

De Heer behoedt je voor alle kwaad, Hij waakt over je leven, de Heer houdt de wacht over je gaan en je komen van nu tot in eeuwigheid.

Dit is de tekst die ik meegekregen heb toen ik van de zondagschool afging. De tekst is nog steeds erg speciaal voor me.

Herma uit Apeldoorn Klaagliederen 3: 22-23 (Naardense Bijbel)

Het zijn de goedertierenheden van de Ene dat het niet met ons gedaan is, dat Zijn barmhartigheden niet ten einde zijn. Helemaal nieuw zijn zij, ochtend na ochtend, groot is uw trouw!

Deze tekst is een leidraad voor mijn leven. Het is ook onze trouwtekst. Elke nieuwe dag mag ik zeggen: zijn trouw kleurt de morgen, Zijn trouw Zijn goedheid, zo goed zorgt Hij elke dag voor jou en mij.

Hannah van Dijk uit Dirksland 2 Korintiërs 3: 1-6

Beginnen we onszelf weer aan te bevelen? Of hebben we net als sommige anderen aanbevelingsbrieven voor of van u nodig? U bent zelf onze aanbevelingsbrief, in ons hart geschreven, maar voor iedereen te zien en te lezen: u bent zelf een brief van Christus, door ons opgesteld, niet met inkt geschreven maar met de Geest van de levende God, niet in stenen platen gegrift maar in het hart van mensen. Dit vertrouwen kunnen wij dankzij Christus tegenover God uitspreken. Niet dat wij vanuit onszelf zo bekwaam zijn dat we dit als ons eigen werk kunnen beschouwen; onze bekwaamheid danken we aan God. Hij heeft ons geschikt gemaakt om het nieuwe verbond te dienen: niet het verbond van een geschreven wet, maar dat van zijn Geest. Want de letter doodt, maar de Geest maakt levend.

Dit is een van de bijbelteksten die mij persoonlijk aanspreekt. Het gaat over lezen en schrijven en als ik een talent moet noemen wat ik van God heb gekregen dan zeg ik 'lezen en schrijven'. Ik schrijf en lees zelf heel veel en vooral uit schrijven haal ik veel kracht. Ik schrijf voor, aan en door God. Dit stukje zegt dat wij, dus ook ik, een brief van Christus ben en dat de woorden en letters met de Geest in mijn hart zijn geschreven. Dat is toch ongelofelijk bijzonder! We zijn een aanbevelingsbrief van Christus, voor de mensen om ons heen. We zijn een brief die niet met inkt is geschreven maar met de Geest. Geweldig! En ik zou niet meer willen dan dat mensen het aan zien, dat de Geest de woorden van Christus in mijn hart heeft geschreven.

Rosanne uit IJsselmuiden Psalm 46: 11

Staak de strijd en erken dat Ik God ben.

Soms denk je dat je het allemaal niet meer alleen kunt. Dan is het goed om te bedenken dat Hij God is en dat Hij machtig is om dingen te doen die wij als mensen niet kunnen.

Gina Siekmann uit Roermond Psalm 23: 1

De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.

Met God aan mijn zijde kan het allemaal aan. Hij leidt op het pad wat hij voor mij heeft voorbestemd. Wat kan mij nog toestoten of wie kunnen er op deze manier nog tegen mij zijn.

Peter uit Harderwijk Jesaja 58: 7-10

Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen? Dan breekt je licht door als de dageraad, je zult voorspoedig herstellen. Je gerechtigheid gaat voor je uit, de majesteit van de Heer vormt je achterhoede. Dan geeft de Heer antwoord als je roept; als je om hulp schreeuwt, zegt hij: ‘Hier ben ik.’Wanneer je het juk van de onderdrukking uitbant, de beschuldigende vinger en de kwaadsprekerij, wanneer je de hongerige schenkt wat je zelf nodig hebt en de verdrukte gul onthaalt, dan zal je licht in het donker schijnen, je duisternis wordt als het licht van het middaguur.

Deze tekst daar staat stichting Noah voor. zorg voor je naaste dat niemand hier in Nederland dak en thuisloos hoeft te zijn.

1   2   3   4   5   6   7   8   [ 9 ]   10   11   12   13   14   15   16   17   18