Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Interview met Jaci Velasquez

Wat heb je gedaan sinds de release van je laatste album 'Love out loud'? 

Nou, het opvoeden van ons zoontje Zealand. En ik ben opnieuw zwanger geweest en Soren is ter wereld gekomen, mijn jongste. Onlangs ben ik ook weer begonnen met het schrijven en produceren van nieuwe songs. Daar ben ik dus mee bezig en naar verwachting zullen de songs snel klaar zijn. We zijn deze zomer bezig met de opname van een live dvd en tegelijkertijd nemen wij een nieuw album op. Het is de bedoeling dat de dvd eerder uitkomt dan het album. Ik heb nog nooit eerder een dvd opgenomen, maar  mijn man (Nic Gonzales) heeft dat wel eerder gedaan. Het is voor mij dus de eerste keer en ik ben erg enthousiast! En dan komen er nog twee films uit in 2011. De ene heet 'The encounter' en de andere 'Countdown to Jerusalem'. Tevens ben ik bezig met het schrijven van een boek met de titel 'Coffee and concealer' en dat gaat over de avonturen van het moederschap. Het is eigenlijk een soort van overlevingsgids!

Kun je wat meer vertellen over de inhoud van het boek?

Ik denk dat de eerste woorden zijn: "Dit is een verhaal dat misschien klinkt als fictie, maar dat is het eigenlijk niet. Er is een tijd geweest dat het drinken van koffie puur genieten was. Nu is het nodig om te overleven. Het dragen van make-up was om te verbeteren wat ik van God heb gekregen en er netjes uit te zien. Tegenwoordig is het noodzaak om er niet uit te zien als 'Hallo, mijn naam is Jaci en ik ben een personage uit de Night of the living dead.' Zoals vandaag, zelfs mijn ogen zijn bloeddoorlopen. We hebben niet veel geslapen, zowel mijn man als de baby zijn ziek. Maar elke dag is een nieuw avontuur! Het is prima en het maakt mij niet uit. Ik vind het niet erg zonder slaap. Ik heb zevenentwintig jaar gehad om te slapen en ik sliep ook in die zevenentwintig jaar! Nu ben ik dertig en denk ik: "Ok ... dit is goed. Dit is eenvoudig. Ik kan dit." Maar het is leuk! Het is veel werk, maar het is lonend vanwege de waardering, ook al ervaar je die niet altijd. Onze kinderen zijn nog niet oud genoeg om sommige dingen duidelijk te maken. Je bent 'mama' en je bent er voor hen en niet meer voor jezelf. Je leert werkelijk veel over onbaatzuchtigheid, geduld en gewoon gelukkig zijn met alles draaiende te houden. En te vereenvoudigen. Ik heb geleerd om dingen te vereenvoudigen. Ik draag geen tas meer, maar een luiertas met daarin mijn portefeuille en mijn telefoon. Dat is alles wat ik nodig heb! Geen tijd voor make-up spul!

Zijn alle nummers op de livd dvd nieuw, of wordt het een mix van oud en nieuw?

Een mix van beide. Er komen een heleboel nieuwe dingen op te staan en een paar oude favorieten van Salvador en van mij. Het album zal alleen nieuw werk bevaten. Dus je zult waarschijnlijk de helft van het nieuwe materiaal op de dvd horen en de rest hoor daarna je als je het album koopt.

Kun je wat vertellen over de levensfase waar je nu in zit?

Als ouder zijnde heb je het druk en het gaat zo snel! Nic en ik hadden het gisteren er nog over. We kwamen net teruggevlogen uit Arizona en hij zei "Ik kan niet wachten om de jongens te zien!" En ik antwoordde "Ik weet het! Mijn baby's ... het zijn nu grote jongens!" Hij reageerde: "Ja, het gaat echt snel, vind je niet?" Waarop ik zei: "Ja! Zealand is bijna twee en een half jaar en Soren is veertien maanden. Het is gewoon zo ongelooflijk!"

Is het mogelijk om al wat toe te lichten over het nieuwe album?

Op het album komt in elk geval een duet te staan met de titel 'Come undone'. Een ander nummer genaamd 'I believe' is een duo liedje van mij en hem. Zowel Salvador als ik. En daarbij komen mijn solo-nummers, waaronder 'Diamond' en 'Stay'. Er is meer, maar ik kan de titels niet onthouden op dit moment. Dus dat is een beetje de weg die wij bewandelen. De stijl is een soort van combinatie van beide geluiden. Salvador doet wat en ik doe wat. Hoewel mensen ons altijd in dezelfde categorie plaatsen, klinken wij toch heel verschillend. Het gaat leuk en interessant worden! Ik kan niet wachten op de reacties van de fans. Ik werk graag met mijn man.

Waar gaan de teksten op het album over?

Het gaat over ons leven en hoe God ons heeft gezegend. De gedeelte van de songtekst van 'Diamond' zegt: "I know You're messing with me, doing things I can't believe and I like it / I like it / You take imperfect away, leave all that's good in place and it's sweet / How You take an ordinary life and fill it till it's full of light because of Your love." Dus, God heeft mijn leven geleid en mij voorbereid op het huwelijk met Nic en met mijn twee jongens. Hij heeft mijn leven in iets moois veranderd. Ik bedoel, ik zit weer goed in mijn vel! Een lange periode heb ik mij lelijk en waardeloos gevoeld na het stuklopen van mijn relatie en daaraan voorafgaand de scheiding van mijn ouders. Door dit alles voelde ik mij een mislukking. Een soort van genezingsproces heeft mij verder gebracht en dat is zo'n belangrijk onderdeel van de reis. Ook al zou ik er nooit weer doorheen willen gaan, ik ben zo blij dat ik het heb gedaan. Het heeft de liefde die Nic en ik hebben voor elkaar versterkt en ook de liefde voor onze kinderen. Gods liefde is zo echt. Ik weet zoveel meer over God nu dat deze jongens er zijn.

Wat valt er te vertellen over de filmprojecten waarmee je bezig bent?

Nou, het zijn twee verschillende films bij hetzelfde bedrijf - PureFlix entertainment. Beide films zijn op het geloof gebaseerd en veilig voor het hele gezin! 'The encounter' en 'Countdown to Jerusalem'. Die komen volgend jaar uit, dus let op! In 'Countdown to Jerusalem speel ik de vrouw van een van de hoofdpersonages. En in 'The encounter' speel ik een vrouw die hoopt dat haar vriend haar zal vragen om met hem te trouwen. In beide films draait het om een ontmoeting met Jezus. Het wordt geweldig! Het is zoiets als een mix van 'The shack' en 'The twilight zone'.