Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Interview met Point of grace

Waarom een andere kerst album?
Leigh Cappillino: "Kerstmis is onze tijd van het jaar, dan zijn we op ons best. Wij doen in deze periode onze langste tour die enkele weken duurt. De rest van het jaar doen we beduidend minder optredens, twee dagen hier drie dagen daar. Maar met Kerstmis trekken we alles uit de kast qua toeters en bellen. Het is een kans om onze zang echt te laten schijnen. Ook het feit dat we drie vrouwen zijn in plaats van vier en dat we ouder worden speelt mee, en er is een nieuw geluid. We wilden een meer akoestisch album opnemen, het Amerikaanse gevoel van een kerstalbum. Het is anders dan van de kerstalbums die we in het verleden hebben gedaan. De eerdere albums waren grootser, hadden een gladde productie en we maakten gebruik van live symfonie-orkesten."

Hoe is het opnameproces verlopen?
Leigh Cappillino: "We hebben in de maand mei drie dagen in de studio gezeten en deden het op de ouderwetse manier zoals dat in de jaren ' 40 en ' 50 ging. Het waren live opnames waarbij zowel de vocalen als de instrumenten gelijk werden opgenomen. Het was het meest spannende gebeurtenis op muzikaal gebied sinds tijden. Toen we klaar waren met de opnames zeiden we tegen elkaar "Dit moeten we vaker doen, want het heeft iets magisch over zich." Het geeft je het gevoel dat je live zingt en dat pakt verrassend goed uit voor een kerstalbum. Het is net alsof mensen ons live horen zingen."

Het selecteren van nummers voor een kerstalbum kan een lastig proces zijn, vertel daar eens wat over.
Leigh Cappillino: "Als je de bestaande kerstliederen doorneemt dan moet het een tijdloze song zijn en het nummer moet niet al een keer eerder door de band zijn opgenomen, of het moet een eigen kerstsong zijn. En als het een eigen kerstnummer is dan moet het echt goed zijn, want veel mensen skippen eigen kerstnummer snel door. Ze willen vertrouwd zijn met het lied, zodat ze het kunnen meezingen. Wij hebben reeds veel van de kerstklassiekers op onze eerdere albums staan, dus de keuze was beperkter. We wilden voor de helft tijdloze en traditionele kerstliederen, twintig procent seculiere kerstnummers en de overige dertig procent eigen kerstliederen. We hadden nog niet eerder 'oy to the world' opgenomen, dus daar zijn wij mee begonnen. Daarna volgden 'Holly jolly Christmas' en 'White Christmas'. Zodra we ongeveer zeventig procent van de songs hadden geselecteerd, was het een kwestie van alleen het vinden van de eigen juweeltjes. Een voorbeeld daarvan is het zeer brutale lied genaamd 'Candy cane lane' (geschreven door Jennifer Zuffinetti)."

Op het album staat ook het nummer 'Labor of love', geschreven door Andrew Peterson. Waarom hebben jullie voor deze song gekozen?

Leigh Cappillino: "Wij wonen net als Andrew Peterson in Nashville en hij is zo'n ontzettend getalenteerde schrijver en zanger die nog vrij onbekend is. Hij brengt deze song onder de aandacht en daar slaagt hij goed in. Maar zijn publiek is niet noodzakelijkerwijs ook ons publiek. Wij hopen door onze versie nog meer mensen te bereiken, want de tekst van het nummer is bijzonder mooi. Het nummer is een eerbetoon aan Maria, wij denken dat het een geweldige kans om verder te reiken dan alleen de Protestantse wereld. Onze voorganger preekte een aantal zondagen geleden over hoe wij als gelovigen Maria moeten bewonderen net zo veel als wij dat met Paulus doen en andere sleutelfiguren uit de Bijbel."