Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Interview met Rebecca St. James

Hoe voelt het om verloofd te zijn? 

Het is zo geweldig. Ik had het eigenlijk helemaal niet verwacht, het was een complete verrassing. Hij was bijzonder ontspannen. Ik wist dat hij iets bijzonders had voorbereid. Op mijn verjaardag zijn we naar mijn geboorteplaats geweest om te deltavliegen. Toen wist ik nog niet dat zijn eigenlijke missie was om een mooi plek te vinden om mij ten huwelijk te vragen. In de sneeuw op eerste kerstdag. En het sneeuwt bijna nooit in Nashville! Het was de eerste sneeuw op eerste kerstdag in 17 jaar of zoiets. Het was geweldig.

Je staat bekend om het standpunt dat je seks in het huwelijk thuis hoort. Hoe is het om zelf te gaan trouwen?

Ik ben ontzettend enthousiast. Het voelt een soort van onwerkelijk. Ik heb zo lang gewacht op mijn prins en vervolgens vind ik de man van mijn dromen. Hij is letterlijk de perfecte man voor mij. Aan de ene kant voelt het nog een beetje onwerkelijk en van de andere kant voelt het goed en vertrouwd. Ik heb lang op dit moment gewacht. Ik kijk er naar uit om mijn leven samen met hem te delen. Hij koestert echt mij. Een man moet sterk zijn om een vrouw te koesteren.

Momenteel schrijf je een boek over reinheid binnen relaties. Je hebt met jongeren gesproken. Wat kwam er uit die gesprekken?

Allereerst dat het te doen is om te wachten met seks tot aan het huwelijk. De meeste van mijn christelijke vrienden- mannen en vrouwen - willen wachten en zijn toegewijd aan reinheid. Ik heb voor het nieuwe boek met ongeveer 15 jonge mannen gesproken over dating, reinheid en romantiek op Gods manier. Het was bemoedigend om te bemerken dat ze een vrouw willen die echt van God houdt. En ze weten dat het niet alleen een eenmalige belofte is. Het is meer dan het ondertekenen van een ware liefde wacht kaart...het vraagt een dagelijkse inspanning. En ik denk dat het helpt om te weten dat als als wij onze belofte niet nakomen dat we dan iets ongelooflijk moois in het huwelijk mislopen. Vroeg of laat betaal je de rekening. Als we buiten het huwelijk om kiezen voor lichamelijk genot dan betalen we daar uiteindelijk een prijs voor. Ik heb vrienden die niet hebben gewacht, maar daar achteraf spijt van hebben. We beschadigen onze relaties als we niet wachten en het creëert een wolk tussen ons en God.

Wanneer wist je dat hij de ware was?

Een paar maanden voordat hij het huwelijksaanzoek deed. Mijn broer maakte op een dag de opmerking 'Als je met hem bent dan zie ik de beste versie van jou." En dat is precies wat het is.

Wat doe je ter voorbereiding op het huwelijk? 

We beginnen binnenkort aan een huwelijkscursus. Maar bovenal denk ik dat we ons moeten focussen op gebed en eerlijkheid. Gewoon alles open op tafel leggen. Dat heb ik van huis uit meegekregen en hij ook. Geen geheimen...dat helpt ons bij het voortzetten van onze verbondenheid.