Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Interview met Tim Hughes

Kun je wat vertellen over de inspiratie voor je nieuwe album 'Love shine through'?

Love shine through is een verzameling van aanbiddingliederen waarvan ik hoop dat het mensen aanmoedigt om hun aanbidding tot uitdrukking te brengen. Telkens als ik een album opneem dan hoop ik dat de songs kunnen worden gebruikt voor de aanbidding in de plaatselijke kerk. Op dit album wordt het thema geloof nader bekeken. Het geloof in God, het geloof in wat gaat komen en het belang van Gods volk om op te staan, naar buiten te treden en alleen in Jezus Christus te vertrouwen. Ik heb hard mijn best gedaan om manieren te vinden om mijn geloof te uiten in de realiteit van de gebroken wereld waarin we leven. Soms kan het makkelijk zijn om grootse uitspraken te doen, te bekennen dat we volledig voor God leven en daarbij onvoldoende meenemen dat het leven hard is en dat we vol vragen zitten. We weten wat het is angst en teleurstelling te ervaren, maar wat is in die periodes de betekenis van ons geloof? Zowel tekstueel als muzikaal probeert dit album denk ik enerzijds opwinding, lof en rauwe passie te vangen, maar op hetzelfde moment ook onze kwetsbaarheid en een diep verlangen naar meer van God.

Wat is je favoriete nummer op je nieuwe album en waarom?

Het kiezen van mijn favoriete nummer is echt moeilijk. Ik denk dat twee songs daarvoor in aanmerking komen, dat zijn 'Counting on Your name' en 'Ecclesiastes'. 'Counting on Your name' gaat over het belang van het alleen op Jezus Christus vertrouwen en de hoop die Hij brengt. Echter, 'Ecclesiastes' heeft een speciale plek in mijn hart, mede door het verhaal achter dit nummer. Het was laat op de avond en ik was bij Martin Smith (de voormalig zanger van Delirious?). We waren bezig met een aantal liedjes en proberen om enkele woorden uit het boek Prediker om te zetten in 'een brug' voor een liedje, maar het lukte gewoon maar niet. Uiteindelijk hebben we die gedachte los gelaten, omdat het misschien een nieuwe song kon worden. Martin Smith begon piano te spelen en een aantal melodieën te zingen. Vrij snel hebben we samen dit nummer gemaakt. Het opnemen van de demo die nacht kan ik mij goed herinneren. Het was een mooi emotioneel moment. Het is geweldig als een song op zo'n manier ontstaat en hopelijk de emotie vangt. Voor dit album heb ik met een heleboel verschillende mensen gewerkt en dat is fantastisch. The rend collective, Michael Guy Chislett, Mark James, Kim Walker Smith en David Grant - al deze mensen brengen enorme hoeveelheden energie, creativiteit en hebben aangemoedigd dat het album in verschillende richtingen werd getrokken en geduwd.

Je hebt met veel verschillende mensen gewerkt voor dit album, producenten, songwriters, muzikanten en zangers. Kun je een aantal hoogtepunten kiezen uit de samenwerking met dat team?

Vooral met dit album heb ik hard gewerkt aan samenwerking met anderen, zoals Phil Wickham, Martin Smith, Ben Cantelon, Nikki Fletcher, Stu G en Nick Herbert. De creativiteit en inzichten van anderen hebben ervoor gezorgd voor verschillende richtingen, melodieën en ideeën. Ik heb een enorme energie ervaren en dat werkte verfrissend voor mij. Het hoogtepunt voor mij was de samenwerking met Martin. We hebben zo veel goede gesprekken en een aantal geweldige momenten beleefd. Ik herinner mij de opnames voor 'God is coming'. Zanger Tony begon de geweldige tekst te zingen. Het was zo'n heilig moment. Zodra hij klaar was, zei niemand een woord in de studio. Het mondde uit in een gezamelijk gebed en aanbidding. Ik vind het geweldig om tijdens het opnameproces van die momenten te hebben dat we God ontmoeten met elkaar. Het was ook fantastisch vanwege de energie, de humor en de spitsvondigheid van The rend collective. Het zijn geweldige jongens en ik denk dat hun durf en helderheid het geluid van sommige van deze nummers echt heeft beïnvloed.

Als je een songwriter zou mogen kiezen, wie wordt het dan en waarom?

Als ik mag kiezen dan wordt het Chris Martin van Coldplay. Ik vind dat hij geweldige melodieën schrijft, die de aandacht van mensen trekt. Zijn liedjes zijn zo toegankelijk en diepzinnig. Nog beter zou het zijn om in een kamer met Chris Martin en Brandon Flowers te zitten, die schrijft ook de meest ongelooflijke nummers.

Wat is volgens jou het perfecte aanbiddingsnummer?

Ik denk niet dat er zoiets is als een perfect aanbiddingslied. Wat een song geweldig maakt, is authenticiteit. Een nummer dat echt is en oprecht. Mensen voelen aan of iets diep van binnen komt en ben altijd van mening  geweest dat authenticiteit essentieel is voor een aanbiddingsnummer om mensen te kunnen raken. Daarnaast denk ik dat het verfrissend moet zijn. Een frisse tekst die iets van het karakter van God onderzoekt en verklaart en een herkenbaar geluid dat mensen steeds opnieuw willen zingen. Emotie is het belangrijkste onderdeel van aanbidding en een goed nummer vangt intense emotie.