Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Interview met Owl city

Hoe heeft het plotselinge succes jou beïnvloed?
Ondanks de vloedgolven van nieuwe situaties in combinatie met een flinke dosis waanzin is de rook inmiddels aardig opgetrokken en ben ik een beetje ouder en wijzer geworden. Ik ben nog steeds net zo verlegen als vroeger (telefoongesprekken jagen mij nog steeds angst aan), maar voor mijn gevoel kan ik nieuwe uitdagingen en avonturen op een gezondere manier aanpakken in vergelijking met vroeger. Door deze reis heb ik meer moed gekregen, ondanks de aanvallen van onhandige onzekerheid die ik als introverte jongen soms heb.

Waarom heb je voor de albumtitel 'All things bright and beautiful' gekozen?
Anglicaanse hymnen en de boeken van James Herriot zijn een belangrijk onderdeel van mijn jeugd geweest. Ik ben opgegroeid met het zingen van hymnen in de kerk en mijn moeder was een enorme fan van James Herriot's literaire werken. Deze boeken waren altijd aanwezig in ons huis. De titel zweefde al een tijdje door mijn hoofd, maar het heeft een hele tijd geduurd voordat ik zei: "Dat is hoe ik het nieuwe album ga noemen."

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen met je vorige album 'Ocean eyes'?
Veel inspiratie heeft zijn weg gevonden naar dit nieuwe album, specifiek voor wat betreft de zang. De afgelopen twaalf maanden heb ik bijna elke avond op het podium de longen uit mijn lijf gezongen in het bijzijn van tweeduizend mensen. Geleidelijk aan ben ik mij comfortabel gaan voelen bij een dergelijke dynamische energie. De grootste stap voorwaarts op het album 'All things bright and beautiful' heeft betrekking op de zang. Het is krachtiger, meer agressief waar nodig en veel minder bewerkt. Ik ben van nature niet echt een zanger, dus dat was een grote stap voor mij. Buiten dat, het album voelt een stuk meer afgerond, ik geloof dat het album meer 'af' klinkt dan 'Ocean eyes' dat doet. Het album is geschreven, opgenomen en geproduceerd in één kamer door één persoon. Dus ik denk de kwaliteit 'waterdicht' is en daardoor een zeer definitief eindproduct is. Mijn vingerafdrukken zijn overal op dit album terug te vinden!

Hoe verloopt het creatieve proces voordat je gaat schrijven of achter het keyboard plaatsneemt? Welke rol speelt het geloof in dat proces?
Zodra ik een melodie of een akkoordenschema in mijn hoofd heb dan wordt het goud. Ik hoor het begin, het midden en het einde van een bepaald nummer, en weet precies welke kant het opgaat. Het bedenken van ideeën is geen probleem, mijn bron raakt niet uitgeput. Het echte probleem doet zich voor op het moment dat ik moet beslissen welke weg ik ga nemen uit de letterlijk duizenden wegen! Een nummer kan zo veel verschillende richtingen opgaan en elke song probeert mij om diverse redenen te verleiden dat te doen (op een gezonde manier). Maar mijn gebed is altijd geweest: "Heer, geef mij de nummers die U wilt dat ik schrijf, zodat ik ze kan opnemen en op een album kan uitbrengen. Zo kan ik U alle glorie en lof geven."

Denk je bij het schrijven van de songs na of ze een christelijk of een seculier publiek aanspreken?
Op de een of andere manier ontstaat mijn muziek als vanzelf. Ik denk nooit na of een bepaalde zin bij een bepaald publiek zal aanspreken. Ik probeer al dat soort dingen aan de kant te schuiven en oprecht vanuit mijn hart te schrijven alsof alleen ik en God ze ooit zullen horen. Op die manier blijft mijn muziek heel puur en het schrijfproces gevrijwaard van allerlei vooroordelen. Ik ga gewoon zitten en schrijf een song alsof het mijn laatste artistieke werk is dat ik als privilege mag maken. En het is een privilege.

Wat is het verhaal achter de song 'Deer in the headlights'?
Ik geniet van het schrijven van fantasierijke songs en vaak brengt dat abstracte beeldspraak voort. 'Deer in the headlights' is de meest persoonlijke song die ik tot dusver heb geschreven. Ik maakte een einde aan een serieuze relatie. In die periode viel het mij op dat veel mensen de grappige neiging hebben om romantiek alleen maar te wensen om eenzaamheid te vermijden. Dat betekent uiteindelijk dat het helemaal niet over liefde gaat! Soms is het gemakkelijk 'om door het licht verblind te worden' en te vergeten waar ware romantiek door God voor bedoeld is. Als wij ons alleen op 'het warme donzige' richten, kan een relatie al snel gevaarlijk en rampzalig worden. De song gaat erover dat ik mij uit de lichten moest onttrekken en mij diende te herinneren dat er nog belangrijker dingen zijn dan romantische vlinders.