Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Interview met Natalie LaRue

Het is al tien jaar geleden dat Natalie LaRue haar laatste album uitbracht samen met haar broer Phillip LaRue. Tegenwoordig is Natalie LaRue een echtgenote en moeder van drie kinderen, Noach (7 jaar), Ella (5 jaar) en Viola 1 (jaar). Eerder dit jaar is haar eerste solo EP 'Even now' verschenen.

LaRue was behoorlijk populair tot het einde van de band in 2003. Waarom zijn jij en Phillip gestopt?

Tien jaar geleden ontmoette ik tijdens een festival in Engeland mijn man Rob. Hij komt uit Zuid-Afrika en is voor mij naar Amerika verhuisd. Vijf maanden later waren we verloofd. Daarna aanvaardde hij een functie als jeugdpredikant in San Clemente, Californië. We begonnen nog maar net met ons leven samen. Ik had verwacht dat ik veel later zou trouwen en kinderen zou krijgen. Ons huwelijk gaf een complete nieuwe wending aan mijn carrière. Hetzelfde jaar trouwde Phillip en we besloten LaRue te onderbreken en te genieten van het leven als pas getrouwden. De onderbreking voelde erg goed. Uiteindelijk was het ook een goede zaak, want ik bleek tien maanden na ons huwelijk al zwanger te zijn. Ik was er aardig kapot van. Ik had niet erop gerekend dat ik al zo snel moeder zou worden. Door het moederschap is mijn totale identiteit is veranderd. Ik was tevreden met de zorg voor mijn kinderen. Negen jaar en drie kinderen later ben ik weer terug.

In welke zin hebben jouw huwelijk en gezin een enorme verandering teweeg gebracht?

Op 19-jarige leeftijd had ik al meer dan twintig landen bezocht als muzikant. Ik had een toekomstplaatje voor ogen waar de komende tien jaar nog huwelijk en kinderen in voorkwam. Met LaRue was ik bezig met een Europese tour toen we strandden in Stockholm voor een week. God gebruikte die tijd om volledig stil te zetten. Ik was een stoïcijns en rationeel meisje. Ik herinner mij dat ik dacht 'Heer, wat doet U met me? Ik ben een emotioneel hopeloos geval.'

Ik was op een vlucht naar Engeland met mijn vader, die onze manager was, en ik vertelde hem wat de Heer deed. Hij zei: "Ik voel dat je snel een man gaat ontmoeten, maar je staat daar nog niet voor open. Doe me een plezier. De volgende keer als je een goed gevoel bij een man hebt, probeer je dan daarvoor open te stellen als hij de juiste soort kerel is. Hij zal je volgen." Een week later ontmoette ik Rob en hij heeft mij letterlijk tot aan de einden der aarde gevolgd.

Ik was erg onafhankelijk en zelfvoorzienend. Ik geloof dat de Heer mijn onafhankelijke geest wilde doorbreken, zodat ik kon leren wat het betekent om afhankelijk van Hem, en op mensen, in een rijkere manier. Het ontmoeten van Rob was het begin van dat proces. De Heer is sindsdien aan het werk bij mij en ik denk niet dat hij gaat stoppen. 

Heeft muziek een blijvende rol betekenis gehad in al die jaren? En waarom nu een ​​nieuwe EP?

Ik ben altijd al een artiest geweest. Ik sloop weg tijdens de kinderclub om op een piano te spelen en op zolder schreef ik liedjes over mijn ervaringen. Deze EP beschrijft op chronologische wijze waar ik ben geweest, hoe ik ben geweest en wie ik ben geworden. Die onverwachte veranderingen, deze grote verschuiving in mijn identiteit en wat de Heer leerde en hoe Hij het aan mij openbaarde. Deze thema's komen aan bod op de EP 'Even now'.

De titel voelt goed. Het is een stuk moeilijker om een ​​album op te nemen als je kinderen van school van school moet halen en daarna je negen maanden oude kind borstvoeding moet geven om haar vervolgens in bed te stoppen voor een slaapje. Ondanks dat wilde ik het toch om verschillende redenen doorzetten. 

Jouw producer Don Chaffer zei: "Het is een mooi om te zien hoe zij deze nummers uit zichzelf heeft getrokken." Hoe ziet dat proces eruit?

Net als tanden trekken (lachend). Phillip en ik schreven altijd elk nummer samen. Zelfs al had ik een half idee dan zouden we de song samen afmaken. Dus toen ik zelf mijn songs moest maken, was dat diep graven en soms een moeizaam proces. Ik ben een perfectionist. Als ik muzikaal of tekstueel ergens tegenaan liep dan kwam ik daar later op terug. Vanaf het begin was het een proces waarin de songs geleidelijk steeds meer vorm kregen.

Sarah MacIntosh zingt ook op je EP. Hoe kennen jullie elkaar?

Toen Sarah en haar man vanuit Californië weer terug verhuisde naar Nashville hadden wij een wederzijdse muzikale vriend, Brenton Brown. Hij vroeg aan Rob en mij of wij hen wilden helpen zich thuis te laten voelen. We zijn meer dan vrienden geworden. Ik kan niemand anders bedenken die ik liever op mijn album had willen laten meezingen. Ik ben een enorme fan van haar muziek.

Na al die jaren muziek maken met Phillip, mis je dat samenwerking?

Onze relatie is muzikaal veranderd. Ik denk niet dat we in de toekomst nog met elkaar songs gaan schrijven. Zelf heeft hij naam gemaakt als artiest, songwriter en producer. Ik voelde dat ik deze EP zelf moest doen en hij is daar een enorme voorstander van. Ik respecteer hem en neem zijn adviezen ter harte. Hij heeft hij geholpen bij het kiezen van nummers en bij de definitieve versies van songs vroeg ik hem om raad.