Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Interview met Krystal Meyers

Hoe ben je veranderd ten opzichte van je vorige album? 

Alweer bijna twee jaar woon ik op mezelf. Ik heb geleerd hoe ik me kan redden en dat soort dingen. Door die vrijheid word je geconfronteerd met een groot aantal beslissingen. En ik denk dat het gaaf is, want ik heb als gevolg daarvan een grote verandering doorgemaakt in wie ik ben.

Op welke manier?

Ik zat in een winterseizoen voor een tijdje. Het tourleven is niet altijd even gemakkelijk. Ik was altijd maar bezig met het aanmoedigen van mensen. Om de boodschap uit te dragen dat ze mogen zijn zoals ze zijn geschapen door God. En dat ze niet worden zoals de wereld vertelt dat ze moeten zijn. Maar tegelijkertijd probeerde ik zelf uit te vinden wie ik was of op zijn minst hoe ik een niveau hoger kon komen, denk ik. Ik denk dat God ons voortdurend uitdaagt. We zijn voortdurend aan het groeien, en we moeten ook voortdurend groeien (in Hem).

Aan het einde van mijn winterseizoen heb ik een soort keerpunt ervaren. Ik ben mij gaan realiseren dat je alleen in God vrijheid kunt ervaren. Niets anders kan complete vervulling geven. Andere dingen kunnen je alleen voor een tijdje afleiden, en aan de buitenkant lijkt het alsof je gelukkig bent. Maar niets anders kan je innerlijk bevredigen met geestelijke voedsel zoals God dat kan. Hij is de enige die je voldoening kan geven.

Ik heb zelf ervaren dat doordat ik nu op mezelf ben dat ik deze prachtige plek heb bereikt. Het is gewoon alsof je frisse lucht inademt, zoiets van: "Wauw, Heer, U heeft me uit deze spirituele woestijn getrokken, en voor het eerst ervaar ik nu echt Uw volheid." Dagelijks in Zijn woord lezen doe ik tegenwoordig ontzettend graag, en dat heeft zeker dit nieuwe album gevormd. Ik denk dat mijn geestelijke volwassenheid zoveel groter is geworden en nu ben ik in een compleet andere plaats.

Hoe kijk je nu aan het het idee van 'Anti-conformity' en is dat in de afgelopen paar jaar sinds je debuut veranderd?

In de periode van de release van dit album ben ik twintig jaar geworden, en ik denk dat het concept bij een volgende level is aangekomen. 'Make some noise' is de anti-conformiteit in een nieuw licht - het gaat over het luid spreken over je geloof en er trots op zijn. Zoiets van, wil je een stempel drukken op deze wereld? Het is gaaf om te zien dat veel jonge mensen politiek betrokken raken. Zij geven om zaken als het milieu, missiewerk en dat soort dingen. Ik denk dat het zo geweldig, omdat het kinderen zijn uit alle lagen van het leven.

En natuurlijk is anti-conformiteit geworteld in Christus. 

Ja, je zult je nergens deel van voelen als je geen deel van Christus bent. We moeten erop uit trekken en daar luid en duidelijk in zijn. Dat zal ons meer kracht geven als wij op weg gaan en ons helpen bij het nastreven van onze dromen die God in ons hart heeft gelegd. We zijn veel doeltreffender wanneer we hand in hand wandelen met Christus.

Dat is wat ik de afgelopen jaren heb ervaren. Sinds dat ik een kind was, wist ik dat ik dit zou moeten doen. Je ziet dingen met nieuwe ogen en je begint uit de juiste bron te putten.

Zijn er andere nummers op het album die op dit onderwerp ingaan? 

Ik heb een ander nummer genaamd 'Shine', dat gaat erover dat je je niet moet laten hinderen door anderen. Ik heb ervaren hoe het is alleen te zijn en de mogelijkheid  te hebben om mijn eigen beslissingen te nemen en al dat soort dingen. En het is zo gemakkelijk om je te laten afleiden en bezig te gaan met dingen die niet eeuwig zijn. Voor een lange tijd ben ik daar in verstrikt geraakt, en dat was zwaar. Toen we dat nummer aan het schrijven waren, bleven wij onszelf afvragen wat wij ermee wilden zeggen. We hadden een leuke melodie en een pakkende tekst: 'I know nobody's going to get in the way this time.'

Dat werd uiteindelijk: 'Nobody else is going to get in the way of my shine.' Dit is mijn tijd om te schitteren - mijn tijd om goed te doen en de koe bij de horens te vatten. Het gaat over jezelf apart zetten en de persoon zijn waartoe God je heeft geroepen in plaats van te leven zoals de wereld dat voorstaat. Ik weet dat het niets nieuws is, maar ik denk dat het een boodschap is waar wij soms niet meer bij stilstaan.