Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Interview met Phillip LaRue

Wat zijn je leukste herinneringen aan de optredens met zus Natalie als Larue? 

Ik heb er zo veel, maar ik moet zeggen dat mijn favoriete herinneringen de momenten tussen de shows waren, rijden, lachen, ergens willekeurig koffie drinken en nieuwe plaatsen zien. We hebben op vele manieren samen ons geloof gevonden.

Op welk punt heb je besloten met een solo-carrière te beginnen?

Ik was eigenlijk helemaal inhoudelijk op de achtergrond bezig, maar ik had deze songs in mijn hoofd zitten. Toen deuren zich openden, voelde het gewoon goed.

Wat is de betekenis van de albumtitel 'Let the road pave itself'?

Het doet me denken aan de reis die ik heb doorgemaakt. Ik zat in Fido's - een van mijn favoriete hangplekken in Nashville -en heb een gesprek met een goede vriend van mij, Jeff Balding. Ik vertelde hem over mijn twijfel of ik een platencontract moest tekenen en over alle details die mij in verwarring brachten. Hij zat achterover en luisterde en zei vervolgens: 'Phillip, you just got to let the road pave itself." Daarna overdacht is niet alles meer zo en heb ik meer aandacht besteed aan wat God om mij heen aan het bouwen was.

Waarom heb je dit album "live" in de studio opgenomen in plaats van met veel studio-trucjes?

De albums waarmee ik ben opgegroeid en nog steeds naar luister zijn ongelooflijk kwetsbaar. Tegenwoordig hebben veel albums die muzikale gevoeligheid niet meer als gevolg van wat er digitaal aan veranderd kan worden. Voor mij was het van belang zo organisch mogelijk over te komen vanwege de aard van de liedjes. Het was belangrijk de onvolkomenheden tijdens de opname vast te houden. Ik denk dat we dat gedaan hebben en uiteindelijk hoop ik mensen door het geluid mijn hart horen.

Lopen er thema's als een rode draad door het album?

Ja. Door onze gebrokenheid heen kunnen we hoop vinden.

Je jongere zuster Brianna heeft hersenverlamming gehad en een hersentumor die niet te verwijderen is. Hoe heeft ze jou geïnspireerd en hoe gaat jullie familie om met deze situatie?

Zij is de 'super lijm' van de familie. Ik heb meer van haar geleerd dan van enig ander persoon in mijn leven. Zij heeft meer operaties ondergaan dan ik kan tellen en de dood heeft meer op haar deur geklopt dan ik mij wil herinneren. Toch is haar passie voor het leven nog steeds onschuldig en levendig, dus waarom verwart zij de sterken en eerzuchtigen. Als zij zo kan vertrouwen op de God die haar gemaakt heeft tot wie zij is, waar dan ben ik zo bezorgd over? Zij is de grote vreugde van mijn familie en door haar zijn één geworden.