Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Christenen organiseren gezamenlijke maaltijden

Datum: donderdag 4 oktober 2012

Zestien twintigers en dertigers gaan christenen uit de volle breedte van de kerk uitdagen om op zaterdag 1 december 2012 door heel Nederland samen missionaire maaltijden te houden. Het idee heet Eén maar anders, Eat together. Dat vertelt initiatiefnemer Martijn Arnoldus vanmiddag in het radioprogramma Heilige Huisjes van Groot Nieuws Radio. “Het lijkt een kleine stap, maar voor sommigen is de drempel waarschijnlijk best hoog.”

De aankondiging komt een dag voor de manifestatie van Wij kiezen voor Eenheid op het Malieveld. Daar komen christenen uit verschillende kerken bijeen om zich te verootmoedigen voor de verdeeldheid op het christelijke erf. De twintigers en dertigers waarderen dat gebaar, maar vinden dat eenheid gestalte moet krijgen binnen de missie van de kerk. “Het zal de samenleving een zorg zijn dat christenen sorry tegen elkaar zeggen. Mensen willen zien dat christenen het menen. Liever een doealoog dan een dialoog.” Volgens de initiatiefnemers is persoonlijke ontmoeting daarbij van cruciaal belang.

Met Eat together willen de initiatiefnemers zelf een eerste stap zetten. De opzet is eenvoudig en iedereen kan meedoen. Christenen uit verschillende kerken organiseren thuis gezamenlijk een maaltijd, die zij delen met gasten. Die gasten zijn mensen die je anders niet zo snel zou uitnodigen. Voor de een is dat een bijstandsmoeder. Voor de ander juist iemand die zwemt in het geld. De initiatiefnemers organiseren zelf ook een maaltijd. “Eten brengt mensen samen. De eerste christenen waren daarmee goed vertrouwd.”

Eat together is geen groot centraal evenement, maar zoekt juist de huiskamer op. De initiatiefnemers zorgen ervoor dat op 1 december zichtbaar is dat overal in Nederland maaltijden plaatsvinden. Mensen die een maaltijd willen organiseren, worden daarom opgeroepen om zich aan te melden op www.eenmaaranders.nl. De komende weken komen verschillende downloads beschikbaar, waaronder een kleurwedstrijd voor kinderen.

De zestien twintigers en dertigers publiceren in december ‘Eén maar anders; de volgende generatie en de toekomst van de kerk’. Daarin zetten zij hun visie uiteen op eenheid in de kerk in seculier Nederland. Voor de auteurs is het belangrijker dat christenen nader tot elkaar komen, dan dat er een nieuw boek over eenheid verschijnt. Eat together is een idee uit het boek om de doealoog te bevorderen. Eén maar anders verschijnt bij Ark Media.