Notice: Undefined offset: 1 in /home/vhosting/k/vhost0004919/domains/gospeltime.nl/htdocs/www/classes/news.php on line 37
Gospeltime.nl - Nieuws - Bed & breakfast mag homopaar niet weigeren

Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Bed & breakfast mag homopaar niet weigeren

Datum: zondag 28 oktober 2012

In Engeland is christelijke eigenaresse van een bed & breakfast door de rechter veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van bijna 4500 euro aan een homopaar. Susanne Wilkinson weigerde het homopaar een tweepersoonsbed, omdat zij het huwelijk ziet als een verbond tussen een man en een vrouw. Vanuit haar christelijke levensovertuiging verhuurt de eigenaresse ook geen tweepersoonsbed aan ongehuwde heteroseksuele koppels. De rechter is van mening dat de eigenaresse niet mag discrimineren in haar bed & breakfast. In een reactie laat de eigenaresse weten: "Natuurlijk zijn mijn man en ik teleurgesteld dat we de zaak hebben verloren en zijn veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van bijna 4500 euro vanwege het kwetsen van gevoelens. Wij hebben de mogelijkheid in beroep te gaan, en we zullen daar serieus over nadenken. Wij geloven dat een persoon vrij moet zijn een eigen opvatting over het huwelijk te hebben zonder in eigen huis angst te hebben de wet. Wetgeving omtrent gelijkheid is doorgeschoten als ze tot de huiskamers doordringt."