Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Dorcas zamelt 48.500 voedselpakketten in

Datum: woensdag 14 november 2012

De Dorcas Voedselactie heeft naar schatting 48.500 voedselpakketten opgeleverd. Daarmee is de actie opnieuw succesvol verlopen. Vorige week werd in circa duizend supermarkten en kerken in heel Nederland voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. Op dit moment wordt al het ingezamelde voedsel gesorteerd in acht sorteercentra verspreid over het land. Zeker 20.000 pakketten zullen nog voor Kerst worden verspreid in Oost-Europa. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen: hartelijk bedankt!

Eén van de ontvangers van een voedselpakket is de Russische Anna. Anna is 83 jaar. Ze woont in een appartement dat ‘s winters met kolen verwarmd moet worden. Hier heeft ze niet altijd geld voor. Haar huis heeft geen aansluiting op de waterleiding, dus ze moet naar een put in de buurt voor water. Ook het toilet is buiten. Omdat ze een slechte gezondheid heeft, gaat een derde van haar kleine pensioen op aan medicijnen. Ze is dan ook heel dankbaar voor de materiële hulp die ze van Dorcas ontvangt. Dit betekent niet alleen praktisch een steuntje in de rug, maar geeft haar bovendien ook het gevoel dat ze er niet alleen voor staat.

In Oost-Europa leven nog steeds veel mensen onder de armoedegrens. Vooral ouderen worden zwaar getroffen door de economische situatie waarin hun land verkeert. Pensioenen bedragen veelal tussen de zestig en honderd euro per maand. Dit geld gaat op aan vaste lasten als huur, elektriciteit en verwarming. Voor overige zaken als voedsel en kleding blijven dan onvoldoende middelen over. Daarnaast heerst in Oost-Europa een hoge werkloosheid. Een sociaal vangnet zoals we dat in Nederland hebben, kennen ze daar niet. Geen werk betekent vaak geen inkomen.

De komende tijd wordt de actie nog op een aantal plaatsen in Nederland gehouden. Meer informatie over de Dorcas Voedselactie: www.dorcasvoedselactie.nl