Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Compassion houdt vrouwenmarathon in BraziliŽ

Datum: zaterdag 17 november 2012

Compassion houdt in februari 2014 in Brazilië een sponsor-marathon om kwetsbare meisjes en vrouwen te ondersteunen. Nederlandse vrouwen kunnen zich opgeven om een halve marathon te lopen en werven fondsen waarmee meisjes en vrouwen in Brazilië via Compassion worden ondersteund. Compassion heeft voor Brazilië als bestemming gekozen vanwege de toenemende sekstoerisme- en kinderprostitutieproblematiek die in de aanloop naar het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 opspeelt. Brazilië heeft twee kanten. Het land ontwikkelt zich sociaal-economisch goed en mag grote sportevenementen als het WK voetbal 2014 en de Olympische Spelen in 2016 organiseren. De keerzijde van het verhaal is dat de arme bevolking in sloppenwijken (favela’s) op sommige plekken gedwongen moeten verhuizen als zij de presentatie van het land naar de buitenwereld in gevaar brengen. De overheid treft harde maatregelen.

Ook zijn problemen als sekstoerisme en kinderprostitutie in de aanloop naar de grote sportevenementen in opkomst. Mieke Griffioen van Compassion: “En daar willen we iets aan doen. Compassion beschermt meisjes door in de projecten goed toezicht te houden. Ook geven we hen voorlichting over sekstoerisme en de gevaren hiervan. Via deze marathon helpen we Compassion Brazilië om meer meisjes een kans te geven uit armoede te ontsnappen. De projecten zijn voor veel arme kinderen de enige veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn, kunnen leren en opgroeien tot mensen die het verschil kunnen maken in hun eigen gemeenschap. Compassion Brazilië is razend enthousiast. Een aantal vrouwelijke Braziliaanse collega’s wil zelf ook meelopen.”

 

De marathon-reis heeft niet alleen tot doel om in Brazilië een verschil te maken. Ook op de lopers kan de marathon een grote impact hebben. Tijdens het verblijf in Brazilië bezoeken de deelnemers onder andere Compassion-projecten in gebieden waar de arme bevolking woont. Daardoor worden ze geconfronteerd met de enorme impact die armoede heeft.

 

Compassion ondersteunt de deelnemers, zowel in hun lichamelijke training als bij de fondsenwerving. Naast diverse voorbereidingsbijeenkomsten komt er in het voorjaar van 2013 een inspiratiedag met een 5, 10 of 15 kilometerloop in Apeldoorn. Deze dag is bedoeld voor deelnemers en geïnteresseerden die overwegen zich voor de vrouwenmarathon aan te melden. Meer informatie is te vinden op www.compassion.nl/vrouwenmarathon