Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Pearl Jozefzoon zingt in Kerstfeest op de Dam

Datum: dinsdag 4 december 2012

Naast Frans Duijts, Do, Los Angeles The Voices en Berget Lewis doet ook Pearl Jozefzoon mee aan ‘Kerstfeest op de Dam'. Zij is de laatste zingende artiest die aansluit in de rij BN’ers die deelnemen aan het evenement. Met haar deelname wil Pearl het kerstverhaal toegankelijk maken voor een groot publiek. Samen met de andere artiesten brengt ze bekende kerstliederen ten gehore. Daarnaast lezen bekende Amsterdammers het kerstverhaal voor. Op een eigentijdse manier komt zo het kerstverhaal door muziek en vertelling tot leven.

De artiesten brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire liederen die passen bij het kerstverhaal. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Twee koren, een orkest onder leiding van Cor Bakker en het publiek ondersteunen de artiesten daarbij. Tussen de optredens door lezen bekende Amsterdammers uit de 'Bijbel in Gewone Taal' het kerstverhaal voor. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het eeuwenoude kerstverhaal toegankelijk voor een breed publiek.

Toch is 'Kerstfeest op de Dam' niet alleen een muziekspektakel vanaf het podium. De artiesten bezoeken ook de minder populaire plekken van Amsterdam. Elke artiest bezoekt namelijk een project van het Leger des Heils en deelt tijdens het evenement zijn of haar ervaring met een verslag en een persoonlijk lied.

De EO biedt de kijkers de unieke mogelijkheid om vanuit huis mee te doen aan ‘Kerstfeest op de Dam’ door middel van het grootste online kerstkoor van Nederland. Via www.grootstekerstkoor.nl kan men online het refrein inzingen van het slotlied ‘Do They Know It’s Christmas’. Tijdens zowel het evenement als de tv-uitzending worden de inzendingen op een groot scherm weergegeven en zingen de inzenders als online koor ‘live’ mee met de artiesten.

'Kerstfeest op de Dam' is een samenwerking tussen het Leger des Heils, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Evangelische Omroep. 'Kerstfeest op de Dam' is vrijdagavond 21 december om 21.30 uur bij de EO te zien op Nederland 1. Bert van Leeuwen presenteert het 75 minuten durende kerstprogramma. Een week eerder, op vrijdagavond 14 december, wordt de tv-uitzending vanaf 19.30 uur opgenomen op de Dam in Amsterdam. De toegang tot dit bijzondere kerstconcert is gratis.