Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Ark Mission ontvangt recordaantal kerstkaarten

Datum: vrijdag 7 december 2012

De kerstkaartenactie van Ark Mission heeft een eindresultaat opgeleverd van ruim 20.000 inzendingen. De kaarten en tekeningen met goede wensen uit kerk en samenleving worden de komende weken uitgedeeld aan gevangenen en mensen in de maatschappelijke opvang. De kerstkaartenactie jubileert dit jaar. Het initiatief ontstond vijf jaar geleden toen donateurs van Ark Mission uitgenodigd werden een persoonlijke goede wens te schrijven aan gedetineerden. De actie is een uitvloeisel van de jaarlijkse Bajesagenda die Ark Mission dankzij donateurs al 26 jaar financieel mogelijk kan maken voor het Justitiepastoraat.

De nieuwe agenda voor volgend jaar wordt vanaf volgende week verspreid in een oplage van 29.000 exemplaren. De mogelijkheid voor particulieren om gedetineerden een goede wens te sturen sloeg aan. Het aantal inzendingen schoot de afgelopen jaren omhoog naar 13.000 vorig jaar. Toen al was het plan opgevat om de doelgroep uit te breiden naar dak- en thuislozen. Dat plan is dit jaar gerealiseerd waardoor ook mensen in de maatschappelijke opvang binnenkort een kaart met goede wens tegemoet kunnen zien. Ark Mission werkt voor de verspreiding naar deze groep samen met het Leger des Heils die hun locaties voor dag- en nachtopvang met de kaarten gaat bevoorraden.

Het uitdelen van de kaarten aan de gedetineerden loopt via het Protestantse en Rooms-katholieke Justitiepastoraat binnen de Dienst Geestelijke Verzorging van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Via de organisatie Epafras ontvangen Nederlanders die in het buitenland gevangen zitten een kaart. Voor hen is het soms het enige dat ze hebben in hun eigen taal. Voor het eerst zijn ook kaarten verzonden naar gedetineerden in Vlaanderen. Veel gevangen zijn erg blij met een kaart. Juist in de decembermaand wordt het gemis van de huiselijke gezelligheid en de familieleden schrijnend. Een kaart geeft hen het gevoel dat er toch aan hen gedacht wordt.

De actie geniet een steeds breder wordend draagvlak in de samenleving. Duizenden mensen hebben zich ingezet om soms heel bijzondere kaarten of tekeningen in te sturen. Particulieren, maar ook kerken, parochies, scholen, verenigingen en jeugdclubs klommen in de pen om een gedicht, spreuk, bijbeltekst of goede wensen voor kerst en het nieuwe jaar door te geven. Soms werd er aan toegevoegd dat er voor de ontvanger wordt gebeden. Ouders lieten weten dat ze de actie een goed middel vinden om met hun kinderen het gedetineerd zijn bespreekbaar te maken.

Ark Mission is een christelijke organisatie die zich inzet voor de verspreiding van het evangelie in ons land en in het buitenland. Zij verspreidt Bijbels, kinderbijbels, pastorale boeken, brochures en veel producten die speciaal zijn ontwikkeld voor een doelgroep. De Bajesagenda is daarvan een voorbeeld. Ark Mission maakt, samen met uitgeverij Ark Media, deel uit van Stichting Ark Mission. Ook boekhandel IZB-Ark is onderdeel van de stichting. In 2013 bestaat de organisatie 100 jaar.