Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

EO-programma De Verandering is vernieuwd

Datum: vrijdag 5 juli 2013

Vanaf woensdag 17 juli start er een totaal vernieuwd seizoen van De Verandering. Het programma heeft een volledig nieuwe insteek vertelt eindredacteur Ellen Danhof: 'We laten niet alleen degene aan het woord die christen is geworden, maar ook niet-gelovige omstanders. Familie en vrienden die erg begaan zijn met onze gast, maar zijn of haar keuze voor God niet altijd goed snappen en er soms zelf flinke moeite mee hebben.' In de nieuwe serie benoemen zij hun pijnpunten, waar presentatoren Mirjam Bouwman en Kefah Allush vervolgens met onze gast over in gesprek gaan. Ook gaan de kritische en soms emotionele vrienden en familie zélf met de gast in gesprek over zijn of haar geloof. In De Verandering ‘nieuwe stijl’ worden de uiterst gevoelige geloofsgesprekken gevoerd die tot nu toe uit ongemakkelijkheid vaak onder het tapijt bleven.

Eerste aflevering
In 2007 ontsnapt de 36-jarige Angelique op het nippertje aan de dood als ze wordt aangereden door een vrachtwagen. Opvallend is dat zij zich op dit cruciale moment als niet-gelovige toch via een gebed tot God richt. Wonder boven wonder overleeft Angelique het ongeluk. Ze ervaart een steeds sterkere band met God als Vader en besluit haar leven radicaal om te gooien. Ze wordt uiteindelijk christen en deze ommekeer is voor haar omgeving niet altijd makkelijk. Sommige veranderingen -zo wil Angelique graag een christelijke man trouwen en geen seks meer voor het huwelijk- zijn voor familieleden en vrienden ronduit moeilijk te begrijpen. Angelique gaat over haar drastische ommekeer en de consequenties daarvan in gesprek met haar moeder en een goede vriendin.

Presentatie
De presentatie van de Verandering is bij deze vernieuwde serie om en om voor rekening van Mirjam Bouwman en Kefah Allush. Kefah Allush is deze serie voor het eerst te zien in De Verandering. Velen kennen hem al als presentator van De Kist en het radio-1 programma 'Dit is de Zondag'.