Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Themazondag Christen-zijn op je werk

Datum: maandag 21 oktober 2013

Voor het vierde achtereenvolgende jaar komt er een Landelijke Themazondag Christen-zijn op je werk. Dit jaar op DV 10 november. Op deze manier komt er opnieuw aandacht voor de uitdagende vraag hòe je op een goede manier christen kunt zijn op je werk. Aan alle kerken en gemeenten wordt gevraagd op die zondag (of op een andere datum als dat beter schikt) daarbij stil te staan en daarover te preken. Ook in 2010, 2011 en 2012 was deze themazondag er. Toen registreerden zich 22, 38 resp. 24 kerken en gemeenten als deelnemer en de meeste kerkgangers reageerden enthousiast. Dit jaar wordt gerekend op een grotere deelname. Het draagvlak voor dit initiatief is sterk vergroot: inmiddels 19 organisaties* steunen het.

Verlegenheid
Gelovigen zijn een groot deel van hun leven bezig met werk. Velen hebben een zekere ‘verlegenheid’ met dit thema, en leven in twee werelden: die van ‘de kerk’ en die van ‘het werk’. Zij hebben daarbij allerlei vragen m.b.t. de relatie tussen geloof en werk. Spreekt de Bijbel hierover en hoe dan? Is werk een zegen of een vloek? Is er iets te zeggen over de inhoud van het werk, de manier waarop het werk verricht wordt, de houding t.o.v. anderen, de (on)mogelijkheden om je geloof te belijden en/of te verkondigen, enz. En hoe kun je christen-zijn op je werk, moet je daar evangeliseren of juist niet, kun je samen met collega’s bidden? Allemaal vragen die bewust of onbewust een rol spelen in het leven van de gelovige werknemer en werkgever.

Voorafgaand aan de themazondag
In de week voorafgaand aan deze themazondag wordt er op woensdag 6 november 2013 in veel kerken dank uitgesproken naar God op de ‘Dankdag voor gewas en arbeid’. Daarom wordt juist op de zondag direct nà Dankdag de relatie tussen geloof en werk centraal gesteld. Voor diegenen die op zondag tijdens de diensten aandacht willen besteden aan het thema ‘Christen- zijn op je werk’ is er een speciale informatieve website www.christenzijnopjewerk.nl ingericht met o.a. te gebruiken preekschetsen, toespraken, Bijbelteksten, liederen en verdiepende literatuur(verwijzingen). Diverse sprekers hebben hun medewerking toegezegd. Op die website kan men zich ook vrijblijvend aanmelden om mee te doen.
Via een hiervoor ontwikkelde enquête kun je van tevoren onderzoek doen naar de stand van zaken in je eigen kerk: hoe beleven gemeenteleden hun christen-zijn op hun werk? De resultaten zijn weer te gebruiken in de preek.

Na de themazondag
Om met elkaar verder te komen is allerlei materiaal beschikbaar voor kringen en gespreksgroepen. Zo is er een boekenlijst met ruim 30 Nederlandstalige boeken rond het thema 'Christen-zijn op je werk'. Sommige zijn heel geschikt voor gezamenlijk gebruik.

Maatwerk
Met de ervaring van de afgelopen jaren en een groeiend aantal sprekers zijn we in staat om op bijvoorbeeld kerkelijke avonden of ontmoetingsdagen van christennetwerkgroepen specifieke workshops te geven, of de inhoud van een themadag 'Christen-zijn op je werk' te verzorgen. Het gaat om 4 verschillende workshops:
1. Christen-zijn op je werk - langs welke meetlat leg ik mijzelf? – over wie wij zijn in Gods licht.
2. Druk, druk, druk - wat zegt de Bijbel eigenlijk over onze stressige levenswijze?
3. Vredestichter op het werk - hoe kun je in conflictueuze situaties leven vanuit de vrede van God?
4. Christen-zijn op je werk - hoe dan? vooral praktische handreikingen, uitgaande van ieders persoonlijke omstandigheden