Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Dorcas voedselactie van start

Datum: maandag 4 november 2013

Deze week start voor de achttiende keer de nationale Dorcas Voedselactie. Op bijna duizend locaties in Nederland worden van 3 tot en met 10 november voedsel en fondsen ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Bij deze actie zijn circa 400 kerken en scholen, meer dan 500 supermarkten en ruim 6.000 vrijwilligers betrokken door heel Nederland. Dit jaar is het doel van de Dorcas Voedselactie om 50.000 voedselpakketten in te zamelen en 400.000 euro aan fondsen voor voedselzekerheidsprojecten en transport van de voedselpakketten. De Dorcas Voedselactie maakt het voor alle Nederlanders mogelijk om op een eenvoudige praktische manier in actie te komen voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. De voedselactie helpt mensen aan voedsel voor nu en aan voedselzekerheid voor later. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen door bijvoorbeeld leeftijd, ziekte of een beperking. Het geld besteedt Dorcas aan voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien.

In supermarkten delen Dorcas-vrijwilligers voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Op een lijstje staan de producten die in een voedselpakket komen. De klanten kunnen één of meerdere producten van het lijstje kopen en afgeven bij de vrijwilligers. Op scholen en ik kerken krijgen scholieren en kerkbezoekers de oproep om producten van het lijstje te verzamelen. Op 6 november wordt in veel kerken Dankdag voor gewas en arbeid gevierd. Honderden kerken zamelen tijdens deze diensten voedsel en/of fondsen in.

Direct na de voedselactie worden de fondsen overgemaakt aan Dorcas. De verzamelde etenswaren worden naar verschillende regiocentra gebracht. Daar zorgen honderden vrijwilligers ervoor dat al het voedsel wordt gesorteerd en in pakketten wordt ingepakt. Zodra de voedselpakketten verzendklaar zijn, gaan vrijwilliger-chauffeurs op pad naar Oost-Europa en Afrika om de pakketten daar af te leveren. Ze zorgen vaak zelf voor een gesponsorde vrachtwagencombinatie. De overige transportkosten worden betaald van giften.
Download hier het overzicht van de actielocaties voor de Dorcas Voedselactie 2013:
Download

Bekijk voor meer informatie ook de actiewebsite: www.dorcasvoedselactie.nl