Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Dorcas voedselactie is succesvol verlopen

Datum: zaterdag 16 november 2013

Met een geschatte opbrengst van 51.000 voedseldozen – 4.000 meer dan vorig jaar – is de Dorcas Voedselactie een succes. Vorige week werden in ruim 900 supermarkten, kerken en scholen in heel Nederland voedsel en fondsen ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Op dit moment wordt het voedsel in acht sorteercentra gesorteerd. Zeker 20.000 pakketten zullen nog voor Kerstmis worden verspreid in Oost-Europa. De eerste oplegger vertrekt op 18 november naar Roemenië.

‘Fantastisch dat duizenden vrijwilligers zich weer hebben ingezet voor het inzamelen van voedsel en fondsen voor voedselhulp’, aldus Dorcas-directeur Joeke van der Mei. ‘In Oost-Europa is de winter de moeilijkste tijd van het jaar. Een dik pak sneeuw en temperaturen van twintig, dertig graden onder nul zijn heel gebruikelijk. Als je nauwelijks te eten hebt en een vervallen huis met scheuren in de muur, is het niet eenvoudig om staande te blijven. We zijn dankbaar dat we dankzij de voedselactie deze mensen in die omstandigheden kunnen ondersteunen en bemoedigen.’

In Oost-Europa leven nog steeds veel mensen onder de armoedegrens. Vooral ouderen worden zwaar getroffen door de economische situatie waarin hun land verkeert. Pensioenen bedragen veelal niet meer dan 60 euro per maand. Dit geld gaat op aan vaste lasten als huur, elektriciteit en verwarming. Voor overige zaken, zoals voedsel en kleding, blijven dan onvoldoende middelen over. Daarnaast heerst in Oost-Europa een hoge werkloosheid. Een sociaal vangnet zoals we dat in Nederland hebben, kennen ze daar niet. Geen werk betekent vaak geen inkomen.

De voedselactie helpt aan ‘voedsel voor nu, én aan voedselzekerheid voor later’. Dorcas deelt voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen door bijvoorbeeld leeftijd, ziekte of een beperking. Het geld besteedt Dorcas aan voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien.