Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Groot Nieuws Radio vanaf ziekenhuisboot

Datum: maandag 18 november 2013

Groot Nieuws Radio zendt vanaf maandag 18 november de hele week lang reality radio uit vanaf ziekenhuisboot Africa Mercy in Congo. De artiesten Reni en Elisa Krijgsman verbleven in de herfstvakantie met hun kinderen op deze ziekenhuisboot. Groot Nieuws Radio was erbij en legde hun belevenissen vast. In de week van 18 t/m 22 november zijn de reportages vanaf de Africa Mercy de rode draad in de programmering van Groot Nieuws Radio. In samenwerking met Mercy Ships wil Groot Nieuws Radio vertellen hoe christenen iets kunnen betekenen voor anderen. Eén van de vele voorbeelden is de belangeloze inzet van vooral jonge christenen op de Africa Mercy voor hulpbehoevenden in Congo. Vanaf 10:00 uur blikken Reni en Elise met Jorieke Fredrikze in het programma Café Grande terug op hun enerverende reis.

Reni en Elisa gingen aan boord van de Africa Mercy op zoek naar de verhalen van patiënten en vrijwilligers. Dat leidde tot indringende en persoonlijke gesprekken. Het duo woonde zelfs een operatie bij aan boord van het schip, maar ging ook aan wal. Ze zochten patiënten thuis op en kwamen in een andere wereld terecht. In een weeshuis maakten zij muziek met de kinderen. Eindredacteur Wilfred Hardeman: "Als het woordenboek televisieprogramma’s over waargebeurde en sensationele onderwerpen betitelt als reality tv mogen we deze reportages met recht reality radio noemen". Omdat Groot Nieuws Radio geen deel uitmaakt van de publieke omroep en dus onafhankelijk is, kan de omroep christelijke organisaties een podium bieden om de luisteraars te vertellen over hun werk. Op deze manier kan het christelijk getuigenis worden versterkt.