Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

InSalvation loopt benefietmarathon in EthiopiŽ

Labels: InSalvation
Datum: woensdag 27 november 2013

Na het succes van de Muskathlon, de marathon in Oeganda van de 4e Musketier, wordt in mei 2014 een vervolg georganiseerd; ditmaal onder andere in Ethiopië. InSalvation zal als band de marathon daar meelopen en zo geld inzamelen voor de in het land actieve hulporganisatie Compassion. De inzameling voor het avontuur is inmiddels van start. De actie voor Ethiopië is uniek; vaak blijft een inzameling voor hulpprojecten steken bij de inzameling zelf. Maar InSalvation wil een stap verder gaan. Jafeth Bekx, toetsenist en zanger in InSalvation, liep eerder dit jaar mee in de marathon in Oeganda. De ervaring die hij daar op deed, is nu overgeslagen naar de aanbiddingsband, ook ingegeven door de keuze van de 4e Musketier voor Ethiopië. Het is een land met extreme armoede en in het gebied waar de marathon zal plaatsvinden, heerst zware droogte. Het land is hierdoor onvruchtbaar geworden. Oogsten mislukken, waardoor de mensen weinig tot niets te eten hebben. Velen sterven voordat ze tot bloei zijn gekomen in hun leven.

"Als je een lied als 'Lord we will go' zingt, dan moet je daar zelf ook gehoor aan geven” aldus InSalvation. “We zijn diep geraakt door de beelden en verhalen uit Ethiopië. Daarom willen we dit jaar in het teken zetten van dit bijzondere land en ons daarvoor inzetten." De uitdaging waar de band voor staat, is het lopen van een halve of hele marathon en 120 km mountainbiken in Ethiopië. De band wil er niet alleen geld mee inzamelen (doel is minstens 3000 euro per bandlid), maar ook het komende jaar via Compassion 3 studenten, 30 moeders met baby en 300 kinderen gesponsord te krijgen. Zo heeft het avontuur nu al een concreet gezicht. De verschillende doelen brengen hopelijk een ‘golf van gerechtigheid’ in het land die op veel mensen een levensveranderende impact zal hebben.

Via de website van InSalvation is een speciale pagina ('Ethiopië') aangemaakt waarop de stand van inzameling te zien is en gekozen kan worden uit verschillende manieren om te helpen. Zo kan een kind of student direct ondersteund worden en/of kan een gift voor Ethiopië gegeven worden. Ook kunnen geïnteresseerden een Zondag voor Kinderen in Armoede organiseren in hun eigen kerk of gemeente, met aandacht voor de actie. En het is mogelijk om je zelf ook bij de Muskathlon aan te sluiten en mee te lopen met InSalvation in 2014! De band staat verder open voor ieder creatief idee dat een steentje bij kan dragen. In alle gevallen kan contact opgenomen worden via de website.