Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Vrouw betaalt boodschappen voor dief

Datum: woensdag 4 december 2013

Onlangs deed Jessica Eaves boodschappen in een lokale supermarkt in de Amerikaanse stad Guthrie (Oklahoma). Tijdens het winkelen ontdekte zij dat haar portemonnee was verdwenen. Ze herinnerde zich dat een man vlak achter haar had gestaan en realiseerde zich dat hij waarschijnlijk de portemonnee uit haar tas had gestolen. Zij stond op het punt de politie te bellen toen opeens Lucas 6 vers 29 door haar hoofd schoot. In deze Bijbeltekst staat dat als iemand je op de wang slaat dat je de andere wang dient toe te keren. Ook staat geschreven dat als iemand je bovenkleed afneemt dat je dan ook je onderkleed moet geven. 

De vrouw besloot deze Bijbeltekst in de praktijk te brengen. Ze zei tegen de man: "Ik denk dat je iets van mij hebt. Ik geef je de keuze. Je kunt ofwel mijn portemonnee teruggeven. In dat geval zal ik je direct vergeven en zelfs je boodschappen betalen. Als je dat niet doet dan bel ik de politie." De man was stomverbaasd en gaf haar de portemonnee terug. Vervolgens liep Jessica Eaves naar de kassa om de boodschappen van de man af te rekenen. Hij had een winkelmandje met melk, brood, worst, soep, crackers en kaas. Door deze spontane actie werd de man emotioneel en begon zelfs te huilen. Hij zei tegen de vrouw: "Ik schaam mij. Ik heb kinderen en ben helemaal blut, het spijt me."

Normaal gesproken heeft Jessica Eaves bijna nooit contant geld op zak, maar toevallig die dag wel. Tot haar verbazing bleek ze precies genoeg geld in haar portemonnee te hebben om boodschappen van de man te kunnen betalen. Zij vertelt: "Bij de kassa moest ik net iets meer dan 27 dollar afrekenen en ik had 28 dollar in mijn portemonnee. Ik wist op dat moment dat ik het niet zelf deed, maar dat Christus betaalde." Jessica Eaves plaatste haar ervaring op Facebook en al vrij snel verspreidde deze bijzondere gebeurtenis zich over het internet.