Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Ex-drugscrimineel krijgt eerste Bajesagenda

Datum: donderdag 5 december 2013

Op vrijdag 13 december vindt in de Penitentiaire Inrichting Almere de presentatie plaats van de Bajesagenda 2014. Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan ex-drugscrimineel Bram Spreeuw. De bajesagenda is een jaarlijks initiatief van de Protestantse en Rooms-katholieke Geestelijke Verzorging van de Dienst Justitiële Inrichtingen en Ark Mission. Onder het motto ’Geef ze iets goed in handen’ is 27 jaar geleden een initiatief ontstaan om een agenda voor gedetineerden te maken. In de agenda staan onder andere gedichten van gedetineerden maar ook gebeden en pastorale teksten om kracht uit te putten. De agenda is favoriet bij gevangenen omdat dit boekje voor velen een soul mate is waarmee ze hun leven in de bajes delen. 

De Bajesagenda 2014 is gedrukt in een oplage van 27.000. De agenda wordt via de geestelijke verzorging van het Justitiepastoraat verspreid aan gevangenen in ons land. Stichting Epafras regelt de verzending naar Nederlanders die in het buitenland opgesloten zitten. Bram Spreeuw was gevreesd drugscrimineel en kent gevangenissen en isoleercellen van binnenuit. Zijn leven onderging een grote verandering waardoor hij nu als preventiemedewerker anderen helpt hun leven in goede banen te leiden. Een samenvatting van zijn levensverhaal staat opgetekend in de Bajesagenda van 2013. Tijdens de bijeenkomst zal tevens een doos met kerstkaarten overhandigd worden aan vertegenwoordigers van Exodus Flevoland Nazorg. De Exodus vrijwilligers zullen de kaarten rond kerst uitdelen aan gedetineerden. De kaarten zijn het resultaat van de kerstkaartenactie die Ark Mission jaarlijks organiseert voor gedetineerden en dak- en thuislozen in ons land. De actie leverde dit jaar ruim 20.000 kaarten geschreven door mensen in het land.