Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Winnaars Zilveren Duif Awards 2014 bekend

Datum: donderdag 13 november 2014

Donderdagavond zijn op Urk de Zilveren Duif Awards voor de beste christelijke muziek uitgereikt. Dat gebeurde in een uitverkochte Koningshof. Met hun album Mundo won Trinity de award voor Beste Album Nationaal. De winnaar kwam tot stand door publieksstemmen en dankzij een vakjury.

“Van Mundo straalt de creativiteit en het enthousiasme af! Je zingt spontaan met de nummers mee, al weet je soms niet helemaal wat je zingt”, aldus de jury.

In vijf categorieën werden awards uitgereikt. Rend Collective won met The Art Of Celebration de award voor Beste Album Internationaal. De award voor Beste Album Voor Kinderen werd gewonnen door Marcel en Lydia Zimmer met Zo Is Dat! De award voor Beste Lied/Buma Cultuurprijs ging naar Ik Zal Er Zijn van Hans Maat, Kinga Bán en Adrian Roest. De Aanmoedigingsprijs is voor Eveline Cocu met Stop Rewind Play.

Daarnaast kende de Stichting Zilveren Duif een oeuvreprijs toe aan Henk Pool. Tijdens het galadiner voorafgaand aan het concert ontving Leen LaRivière de Lifetime Achievement Award.

De awards werden uitgereikt tijdens een avondvullend concert met optredens van Trinity, Ralph van Manen, Janine, Timzingt en Schrijvers Voor Gerechtigheid met Pearl Jozefzoon, Amanda Lock en Elise Mannah.

De uitreiking van de Zilveren Duif Awards was het hoogtepunt van de Week van de Christelijke Muziek; een promotieweek om de muziekverkoop in de christelijke boekhandel te bevorderen. In de achterliggende periode boog een jury zich over de genomineerden en stemde het publiek veelvuldig.

Bron: Grootnieuwsradio