Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

EO maakt 'roadmovie' over Jozef en Maria

Datum: zaterdag 15 november 2014

Het Heilige Land, het land waar Kerst werd geboren, laat niemand onberoerd. In Sterren van Bethlehem treden sportpresentatrice Dione de Graaff, cabaretier Roué Verveer, parlementair verslaggeefster Wouke van Scherrenburg, schrijver Kluun, actrice/presentatrice Victoria Koblenko en presentator Filemon Wesselink onder begeleiding van Bert van Leeuwen in de voetsporen van Maria en Jozef.
Zij maken de reis van Nazareth naar Bethlehem en doen onderweg plaatsen aan die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van Jezus. Wat betekent Kerstmis voor hen en wat voor gevoel brengt reizen door Israël boven? Een roadmovie in vier delen over verwachting en belofte, over naastenliefde en trouw en over geloven in God, jezelf en wonderen.

Sterren van Bethlehem is een programma over de weg naar Kerstmis tegen het decor van het Heilige Land. De reis voert langs belangrijke Bijbelse plaatsen als de Berg der Zaligsprekingen, het Meer van Galilea, Jericho, de Olijfberg, de Geboortekerk in Bethlehem en nog vele andere plaatsen. Onder de (reis)leiding van presentator Bert van Leeuwen gaan de reisgenoten op zoek naar hun eigen kerstgevoel en verhalen zij over hoe ze in het leven staan.

Aan de orde komen thema’s als wonderen, geloven in jezelf, regels die je leven bepalen, trouw blijven, verleidingen, naastenliefde, beproeving, belofte, verwachtingen; kortom allerlei vraagstukken van het leven, en die allemaal bezien tegen het licht van de kerst.