Notice: Undefined offset: 1 in /home/vhosting/k/vhost0004919/domains/gospeltime.nl/htdocs/www/classes/news.php on line 37
Gospeltime.nl - Nieuws - Aanslagpleger legt witte rozen op graf paus

Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Aanslagpleger legt witte rozen op graf paus

Datum: vrijdag 2 januari 2015

De Turkse Mehmet Ali Agca pleegde op 18 mei 1981 een moordaanslag op de voormalige paus Johannes Paulus II. Uiteindelijk mislukte de aanslag en raakte de paus alleen gewond. Afgelopen zaterdag was Mehmet Ali Agca naar in het Vaticaan om witte rozen op de graftombe van paus Johannes Paulus II te leggen. Ook wilde hij een ontmoeting met paus Franciscus hebben. Paus Johannes Paulus II vergaf Mehmet Ali Agca, ooit lid van een Turks extreem-rechts groep die bekend staat als de Grijze Wolven, en ontmoette hem in 1983 in de gevangenis van Rome waar hij was veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de aanslag. De 56-jarige Mehmet Ali Agca heeft tot 2000 in een gevangenis in Italië gezeten. Daarna werd hij aan Turkije uitgeleverd vanwege een moord in 1979 op een journalist en andere misdaden. In 2010 werd hij uit de gevangenis vrijgelaten. De moordaanslag op paus Johannes Paulus II, die in 2005 overleed, blijft nog steeds met veel vragen omgeven. Het is nog steeds niet duidelijk of Mehmet Ali Agca uit eigen beweging handelde of opdracht had gekregen om de aanslag te plegen. Een Italiaanse onderzoeksjournalist stelde tijdens verhoor van een parlementaire onderzoekscommissie in 2006 dat mogelijk de leiders van de voormalige Sovjet-Unie achter de aanslag zaten. Het Vaticaan op zaterdag gaf een koele reactie op het verzoek van Mehmet Ali Agca voor een ontmoeting met paus Franciscus. "Hij heeft zijn bloemen gelegd op de graftombe van Johannes Paulus II, dat is denk ik genoeg." aldus de Vaticaanse woordvoerder Federico Lombardi.