Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Aaron Shust kan na vier jaar zijn geloof weer vieren

Labels: Aaron Shust
Datum: zaterdag 1 augustus 2015

De afgelopen vier jaar waren voor zanger Aaron Shust niet de meeste makkelijke. De twee jongste zonen van de zanger, onder andere bekend van de megahit My Saviour, my God, kregen serieuze gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn beide jongen weer helemaal gezond verklaard. Voor Shust reden om God’s beloften en trouw te vieren en dat is dan ook het thema van het nieuwe album Doxology.

De zanger vertelt: “In het eerste hoofdstuk van Job zien we dat Job zelfs in het midden van zijn verdriet God kon aanbidden, maar hij kon zijn geloof niet vieren. Daar kan ik me in vinden. Vier jaar geleden kon ik aanbidden, zelfs midden in het lijden, maar ik was er niet klaar voor om te vieren. Het is niet zo dat de omstandigheden nu niet meer moeilijk zijn. Ik moet mezelf nog steeds eraan herinneren dat God’s beloften waar zijn. Maar na alle dingen die we als gezin hebben meegemaakt en God’s troost en trouw veel dieper dan ooit tevoren hebben ervaren, is er nu ruimte voor vreugde en verwachting die hiervoor niet aanwezig was.”

Over het nieuwe album Doxology, wat latijns is voor lofprijzing, vertelt de zanger: “Het is geïnspireerd op mijn tijd als worshipleider in de kerk. Een doxologie is een lofprijzing naar God toe, zoals de korte verheerlijkingen die aan het eind van de Nieuw Testamentische brieven staan of zoals een lied aan het eind van een kerkdienst. Deze verheerlijkingen en liederen zijn eigenlijk een soort playlist voor een praise & worship “after party” bij het eind van de tijd, rond de Troon, als we vieren dat Jezus gekroond wordt als Koning der Koningen en Heer der Heren.”

Het album bevat vooral vrolijke, bijzondere nummers. Never Gonna Let Me Go schreef Shust samen met Benji Cowart na de dood van een vriend van de zanger. De vriend wilde een lofprijzings dienst, in plaats van een verdrietige begrafenis, dus het nummer is gebaseerd op Johannes 10:29, waarin Christus overwinning over de dood wordt gevierd. Het uptempo It Is Finished was een lied waar Shust al een tijdje aan werkte. In plaats van te focussen op het zware deel van de kruisiging, omarmt het nummer juist de proclamatie dat Christus de dood heeft overwonnen. Lauren Daigle doet mee met het nummer Nothing More.

Het nieuwe album Doxology van Aaron Shust komt op 28 augustus uit.

Bron: Gospelsound.nl