Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Larry Norman had buitenechtelijk kind.

Labels: Larry Norman
Datum: vrijdag 18 juli 2008

Larry Norman heeft jarenlang verzwegen dat hij een buitenechtelijk kind had, dat onthult het christelijke blad 'World magazine'. Het was al langer bekend dat de gospel rocklegende (die op 24 februari van dit jaar is overleden) niet altijd even gemakkelijk in de omgang was en dat zijn geschiedenis veel gebroken relaties kende. Zo is de zanger in zijn leven twee keer gescheiden en lag veelvuldig in de clinch met andere gospelartiesten, zoals Randy Stonehill, Daniel Amos, Tom Howard en Steve Scott. De stilte rond zijn buitenechtelijke kind werd op 10 mei doorbroken door de christelijke journalist Mark Joseph die een brief openbaar maakte van een Australische vrouw met de naam 'Jennifer McCallum." In de brief schrijft zij dat haar zoon Daniel Robinson is verwekt door Larry Norman tijdens een 10-weekse tour door Rusland in 1989. Jennifer McCallum heet tegenwoordig Jennifer Wallace, maar in de periode dat zij samen tourde met Larry Norman was haar achternaam McCallum. 

Jennifer Wallace zegt nooit eraan getwijfeld te hebben dat Larry Norman de vader van Daniel was. Volgens Jennifer Wallace heeft Larry Norman haar in september 1988 een huwelijksaanzoek gedaan, omdat ze allebei in een scheiding verwikkeld waren. Het kwam echter niet tot een huwelijk. Na de geboorte van Daniel werd bij hun zoon de diagnose 'myoclonische epilepsie' vastgesteld. De doktoren in het ziekenhuis vroegen naar de genetische geschiedenis van Daniel, maar Larry Norman bleek met de noorderzon te zijn vertrokken en was ook nergens meer te bereiken. Jennifer Wallace besloot met John Styll te bellen, de toenmalige hoofdredacteur van Contemporary Christian Music magazine. Zij dacht dat hij zou weten waar Larry Norman op dat moment was.  Volgens Jennifer Wallace verbrak Larry Norman definitief de verloving nadat hij had gehoord dat zij contact met John Styll had gezocht. Hij beschuldigde haar van malversaties en heeft deze beschuldiging nooit ingetrokken.

"Weet je de reden waarom ik de laatste 17 jaar zo arm ben?" schreef Larry Norman aan de 16-jarige Daniel in een e-mail op 17 mei 2006 (één van de vele mails die World magazine heeft gezien en geverifieerd). "Omdat je moeder met het belangrijkste tijdschrift in de christelijke muziek heeft gebeld en ze iets vertelde.... Dus het magazine sprak met mensen in heel Amerika en ik kreeg geen concertboekingen meer en ik raakte blut." Jennifer Wallace schat dat Larry Norman een totale financiële bijdrage aan de opvoeding van Daniel heeft bijgedragen van minder dan 10.000 dollar.

Verder bevat de door Larry Norman verstuurde e-mail van 17 mei 2006 ook een stilzwijgende erkenning van schuld. "Ik werd verliefd op je moeder", schreef hij. "Ik wilde aanvankelijk geen seks hebben met haar. Ik vertelde haar dat we moesten wachten tot we getrouwd waren, maar ze blijven aandringen... En uiteindelijk gaf ik toe, want ik was de zwakste persoon in de relatie." Larry Norman wijtte zijn zwakte op dit gebied aan het hersenletsel dat hij had overgehouden aan een vliegtuigongeval in 1978. "Ik had hersenletsel.", schreef hij, "En ik kon de woorden niet vinden om met haar hierover in discussie te gaan."

Concert-organisator David Smallbone (de vader van Rebecca St. James) organiseerde in de jaren '70 en '80 verschillende tournees met Larry Norman in Australië. Hij is van mening dat dit verhaal over Larry Norman in bredere zin van betekenis is en zegt hierover het volgende "Ik denk dat Larry enthousiast is begonnen met het delen van Jezus door middel van muziek. Maar ik denk dat hij in zijn leven compromissen is gaan sluiten en zijn gedrag is veranderd. Hij werd manipulatief. Omwille van de christelijke muziek moeten we dit verhaal naar buiten brengen. Wanneer andere mensen succesvol zijn, dienen zij zich te realiseren dat dit een hoge roeping is en dat zij niet de weg omlaag moeten gaan zoals Larry Norman die ging. Op het einde van de dag was die tragisch."

Binnengekomen reactie:

Hoi,

Op jullie website lees ik een verhaal over een buitenechtelijk kind dat Larry zou hebben. Als bron hiervoor gebruiken jullie informatie van World Magazine en enkele anderen. Deze bron, de zogenaamde mailwisseling, kan tot nu toe niet worden bevestigd als authentiek.

Ik mis in dit artikel wederhoor, het was verstandig geweest ook de familie Norman, en dan met name Charles, te vragen om een reactie. Dit zie ik niet terug. Verder wijzen recentelijke ontwikkelingen een andere kant op.

Hierbij het verzoek om jullie artikel te rectificeren, aangezien dit de waarheid weleens geweld aan kan doen. Iets wat Larry zeker niet verdient heeft.

Mochten jullie verdere info willen, zoals de contactgegevens van Charles, mail mij dan even. Ook andere vragen kan ik beantwoorden.

Gerard

Aanvullende reactie (september 2010):

Hoi,

Dit is geen vraag maar een aanvulling op de informatie die ik eerder gaf over Larry Norman. Bedankt trouwens voor het plaatsen van mijn reactie!

Inmiddels is er een documantaire uitgebracht door ene David DiSabatino, met de naam Fallen Angel, verwijzend naar Larry Norman. Deze film schetst een erg zwart beeld van het leven van Larry. Verder worden er verdraaide waarheden en leugens verteld.

Na lang aarzelen (ongeveer 2 jaar) heeft Charles Norman, de broer van Larry, besloten om toch te reageren op alle valse beschuldigingen. Samen met journalist Allen Flemming is hij in het archief van Larry gedoken, en heeft uiteindelijk het werkelijke verhaal gepubliceerd op www.failedangle.com (Youtube clip: www.youtube.com/watch).

Dit is even een korte samenvatting. Mochten jullie nog vragen hebben dan ben ik bereid die te beantwoorden.

Groet,

Gerard.