Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Paul Maier - Het rama document (Boek)

Titel: Het rama document

Auteur: Paul Maier

Cijfer: 7,5

Genre: Thriller

 

De archeoloog Jon Weber ontdekt in een bibliotheek in Rome een geheimzinnige zin in een oud bijbels handschrift. Nieuwsgierig, maar nietsvermoedend brengt hij de zomer door in Israel om mee te werken aan een opgraving uit de tijd van Jezus. Die zomer vindt hij iets wat de kracht heeft om de hele wereld te doen veranderen: bewijzen dat het leven van Jezus zoals de christenen dat geloven een leugen was! Wanneer het nieuws uitlekt, breekt er paniek uit onder gelovigen overal. Maar Jon heeft zo zijn twijfels en samen met zijn collega Shannon gaat hij op zoek naar de oplossing van dit raadsel.

De boeken over historische mysteries schieten de laatste tijd als paddestoelen uit de grond na het succes van de Da Vinci code. Het Rama document is een boek in dezelfde stijl, dus zeer geschikt voor liefhebbers van een spannend en raadselachtig verhaal. Dit verhaal gaat echter niet alleen maar over een interessante mythe, maar over het hart van het christelijk geloof: de opstanding van Jezus. De verhaallijn heeft in dit boek zeker de overhand, maar toch stelt het je ook vragen: hoe belangrijk is bewijs voor jouw geloof? Wat zou je doen als er bewijzen tegen je geloof opduiken?

Het einde van het boek is (net als de Da Vinci Code en opvolgers overigens) een beetje te ongeloofwaardig en te snel. Een stevig verhaal dus, met een iets te kort staartje.

Tryntsje Cuperus