Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Francine Rivers - Bevrijdende liefde (Boek)

Titel: Het rama document

Auteur: Francine Rivers

Cijfer: 9,0

Genre: Roman

 

Dit boek is gedeeltelijk gebaseerd op het bijbelboek Hosea, waarin Hosea van God de opdracht krijgt om met een hoer te trouwen. Het verhaal speelt in Amerika rond 1850 in Californie, toen er nog druk naar goud werd gezocht, een jong meisje wordt na haar moeders dood verkocht een aan "pooier" die van kleine meisjes houdt... Hier heeft ze een verschrikkelijk bestaan. Ze ontsnapt en komt terecht in een pioniersstadje, hier komt de beeldschone Angel in een saloon te werken als hoer. Ze heeft een grote haat voor mannen omdat die haar leven verpesten.

Daar komt Michael haar tegen, en hij hoort van God dat hij met haar moet trouwen, natuurlijk is hij het hier niet mee eens, welke Godvrezende man trouwt nu met een hoer. Angel weet niet wat ze met deze man aanmoet die alleen maar wil praten en wil weten wat haar dromen zijn. Uiteindelijk trouwen ze toch, maar hun leven wordt er niet makkelijk op. Allerlei angsten kwellen Angel, en het meest is ze nog bang voor de liefde van Michael. Langzaam aan weet hij haar hart te bereiken. Angel voelt zich niet goed genoeg voor Michael, en probeert alles om hem daarvan te overtuigen.

Later komt ze erachter hoe een gezin ook met elkaar om kan gaan als ze nieuwe buren krijgen, hier kijkt Angel van op. Maar hierdoor krijgt ze nog meer het gevoel dat ze niet bij Michael past, en dan besluit ze weg te gaan zodat Michael een betere vrouw kan vinden dan haar..... maar God heeft andere plannen!

Het verhaal is een echte roman, maar een meeslepend verhaal met een mooie boodschap. Dit verhaal doet mij erg denken aan onze relatie met God, wij voelen ons vaak ook niet goed genoeg maar telkens haalt God ons weer bij Hem terug omdat hij intens veel van ons houdt!

Annemieke van Asselt