Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Third day - Revelation (CD)

Cijfer: 8,0
Stijl: Pop/rock
Beste song: Slow down

Releasedatum: Juli 2008
Label: Essential Records

Third day heeft een verrassend nieuw album uitgebracht. Het album 'Revelation' begint meteen strak met het nummer 'This is who I am'. Het doet een beetje denken aan Gavin deGraw. Na het eerste nummer is 'Slow down' een gepaste opvolger. Een stevige plaat die nog meer uit je speakers knalt dan de eerste. Wie Third day al wat langer kent, weet dat de zanger een licht rauwe stem heeft en over het algemeen van de poprock is.

Ook dit album is daar een mooi voorbeeld van. Met zijn eigen sound is hij moeilijk in een hokje te plaatsen. Sommige nummers doen denken aan Red hot chili peppers of Gavin deGraw. Toch weet Third day zich hier goed van af te scheiden. Wanneer je wat verder op het album bent laat hij horen dat het niet alleen maar Rock & lol is.

In het nummer 'Run to You' bezingt hij zijn twijfel in geloof. Hij vraagt God of Hij de zanger in zijn armen zal houden wanneer hij naar hem toe rent. Dit is een nummer waar we onszelf allemaal in zullen herkennen op momenten van
twijfel. Vertrouwen is de basis van elke relatie, dus ook de relatie met God. Soms moet je dat vertrouwen op onbekende gebieden nog zien te krijgen. In alles merk je dat Third day gegroeid is. Naast een heerlijke knallende plaat is 'Revelation' een openbaring over ons eigen geloofsleven.

Ruud Brakel