Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Britt Nicole - Say it (CD)

Cijfer: 8,5
Stijl: Pop, rock, urban & dance
Beste song: Good day

Releasedatum: 2007
Label: Sparrow Records

Brittany Nicole Waddell debuteert onder de artiestennaam Britt Nicole met haar album "Say it". Haar zangtalent wordt al op jonge leeftijd opgemerkt en op drie-jarige leeftijd zingt zij voor het eerst in de kerk van haar opa. Tijdens haar middelbare schoolperiode is zij lid van het zangkoor van de school en mag met dit koor zelfs optreden in de prestigieuze Carnegie Hall in New york. Zij neemt het besluit haar studie aan de Belmont Universiteit in Nashville te staken om zich volledig op haar muzikale carriere te richten. Uiteindelijk krijgt zij in 2006 een contract aangeboden bij het label Sparrow Records. Het productieteam van Tedd T en DoubleDutch heeft goed werk verricht, waardoor het album "Say it" een verfrissend en eigentijds geluid laat horen met muzikale invloeden van artiesten als Madonna, Gwen Stefani, Natasha Bedingfield, Avril Lavigne en Kelly Clarkson.

De dansbare openingssong "Holiday" steekt muzikaal goed in elkaar, klinkt lekker vrolijk en is afwisselend. De krachtige stem van Britt Nicole in combinatie met stevige beats maken dat "Believe" uit je speakers knalt. Het nummer drukt Britt Nicole's intense verlangen uit om te vertrouwen op Gods liefde en Zijn hulp. Het kwetsbaar gezongen "Set the world on fire" heeft een mooie opbouw. Op ingetogen wijze zingt Nicole dat wij als mens maar klein en nietig zijn om vervolgens vocaal los te barsten over Gods grootheid en de enorme kansen die Hij ons biedt. Het aantal beats wordt weer flink opgeschroeft in "Sunshine girl" en de song brengt een positieve vibe met zich mee. In "Ready" laat Nicole een sterk staaltje zien (of beter gezegd horen) van haar zangtalent en haar vermogen om diverse stijlen te zingen. De song "You" is wellicht niet zo vernieuwend en catchy als de andere songs op dit album, maar toch is het een prima nummer door de eenvoud en de onbezorgheid die ervan uitgaat. 

Nicole durft ook moeilijke onderwerpen aan te snijden. Zo gaat "When she cries" over een meisje dat misbruikt is en de vertroosting die God wil bieden. Het uptempo nummer "Good day" is uitermate geschikt om in een discotheek te draaien en staat als een huis. De meeste persoonlijke song is toch wel "Don't worry now" over de echtscheiding van Britt Nicole's ouders toen zij zelf nog maar zeven jaar was. De titelsong "Say it" draagt de boodschap uit dat wij als christenen van het leven mogen genieten en ons door God moeten laten leiden. Het is een grote verdienste van Britt Nicole dat zij de aansluiting met de hedendaagse jongerencultuur heeft weten te vinden en geen concessies heeft gedaan voor wat betreft de christelijke boodschap op haar album. Als nieuwkomer weet Britt Nicole zich te onderscheiden en bewijst zij met haar debuutalbum "Say it" een muzikaal talent te zijn. Kortom, 'zegt het voort!'

Jos Kluiver